Op het Koningsplein wordt vanaf maandag 17 februari gewerkt. Er komt een kunsttoepassing: het ontwerp ‘DesireLines’ van Kasboek art & design.

Waterloop

Het ontwerp bestaat uit een gouden lijn die de vroegere waterloop van de rivier de Blaak visualiseert, van glinsterstenen en led-verlichting. Om de led-verlichting aan te sluiten komen er drie extra verdeelkasten. Gelijktijdig vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan het straatwerk van het plein.
Maandag 17 februari starten de aannemers Beije en FMJ Elektro met de werkzaamheden. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden tot uiterlijk begin april.

Rijbaan

De gouden lijn wordt op een later moment ook aangebracht in de rijbaan over het Koningsplein. Voor deze werkzaamheden moet de rijbaan afgesloten worden. Deze werkzaamheden combineren wij in het tweede kwartaal met een ander project in het centrum, zodat de rijbaan maar één keer afgesloten hoeft te worden. Zodra hierover meer bekend is, kunt u dit in De Blauwkai lezen en op www.ridderkerk.nl/koningsplein.