De WhatsApp-groep Ridderkerk Veilig is een netwerk van WhatsApp-groepen dat is opgericht door de politie en de gemeente Ridderkerk.

Doel

De WhatsApp-groep is er om elkaar te informeren over verdachte- en/of noodsituaties. Samen bent u de ogen en oren van de wijk. Door met elkaar waakzaam en alert te zijn, kunnen bijvoorbeeld inbraken, vernielingen en babbeltrucs voorkomen worden. Ook krijgt de politie meer waardevolle informatie, waardoor zij gerichter kan optreden.

WhatsApp-groepen

Als een wijk te groot is, wordt hij opgedeeld in subwijken. Hierdoor zal een melding in uw groep altijd gaan over uw buurt. Iedere groep heeft een beheerder. Dit is een inwoner uit de wijk.

Samenwerking

In de WhatsApp-groep zitten buurtbewoners. De politie en gemeente zitten niet in de groep. Wel zit er in iedere groep een beheerder, iemand uit de wijk. Deze beheerder heeft contact met de wijkagent. De beheerder kan informatie van of met de wijkagent delen in de groep.

Wanneer stuurt u een bericht?

U stuurt een bericht aan de WhatsApp-groep bij:

• verdachte personen in de wijk;
  • een vermist persoon, zoals kind of oudere (de groep is niet bedoeld voor vermissing van huisdieren);
  • diefstal of inbraak;
  • doorrijden na een aanrijding;
  • inbraakgolf (deze wordt vanuit de beheerder gedaan, zodat iedereen alerter is)

Wilt u zich aanmelden? Lees dan eerst even de huisregels door.

Eigen WhatsApp-groep

Richtte u al een WhatsApp-groep op met uw buurt? Dan kunt u deze natuurlijk gewoon blijven gebruiken. U kunt ook gezamenlijk besluiten u bij Ridderkerk Veilig aan te sluiten en uw eigen groep op te heffen.

Beheerder worden?

Heeft u interesse om beheerder te worden? In het inschrijfformulier (onder de kop 'Aanmelden' hierboven) kunt u dit aangeven.

Is deze pagina naar wens?