Wijkteams

Geplaatst op:

In Ridderkerk zijn 3 wijkteams actief. Als u informatie, advies en/of ondersteuning nodig heeft op het gebied van opvoeden, welzijn, zorg, werk en inkomen kan een wijkteam u ondersteunen. In de wijkteams werken deskundigen op het gebied van opvoedvragen, ouderenproblematiek, wonen, mantelzorg, werk, eenzaamheid, verslaving, schulden en huiselijk geweld.

De medewerker van het wijkteam ondersteunt u bij het duidelijk krijgen van uw eigen vraag of probleem. Samen kijkt u wie kan helpen bij de beantwoording van uw vragen of de oplossing van uw problemen. U kijkt eerst wat u zelf kunt doen en wat u samen met familie, buren en vrienden kunt oplossen. Vervolgens kijkt u welke ondersteuning vanuit het wijkteam gewenst is. Als specialistische zorg nodig is, helpen wij u hiermee. Wij kennen de organisaties in uw omgeving die iets zouden kunnen betekenen. Het wijkteam behandelt alle aanvragen vertrouwelijk. Aan de hulp van het wijkteam zijn geen kosten verbonden.

Inloopspreekuren

Tijdens de inloopspreekuren is op de volgende locaties altijd een deel van het wijkteam aanwezig om uw vragen te beantwoorden:

Dagelijks inloopspreekuur

Inloopspreekuur: op werkdagen van 9.00 en 10.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum Het Plein (derde etage), Willem Dreesstraat 5 (vlakbij het Koningsplein)

Ingang wijkteams Ridderkerk

Kaartje ingang wijkteams Ridderkerk

Extra inloopspreekuur

Op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur is er een extra spreekuur in de Kledingbank / FoodCompany (dr. Colijnstraat 6).

Contactgegevens

De wijkteams zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur voor vragen of het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer (0180) 451 234, maar u kunt ook het (aan)meldformulier invullen. Het wijkteam neemt dan contact met u op.

Privacy

Als u gebruik maakt van voorzieningen uit de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet, dan slaan wij uw persoonsgegevens op. In het privacyreglement staat hoe wij met deze gegevens omgaan.

Is deze pagina naar wens?