De kandidaten voor de Vrijwilligersprijzen van dit jaar zijn bekend.

De genomineerden voor de Jaap van der Graaf Vrijwilligersprijs zijn:

• Cor van Loo. Cor zet zich al jarenlang op veel plekken in als vrijwilliger. Onder meer bij de brandweer, Riederborgh, WijkIdeeTeam West, Repair Café Ridderkerk en in zijn eigen buurt.
  • Rob Dirks. Rob is al vijftien jaar actief voor Stichting Ambulance Wens als verpleegkundige ondersteuning. Daarnaast ruimt hij in de winter veel zwerfafval op.
  • Esther Huijser. Esther zette noodopvang De Haven op voor Oekraïense vluchtelingen en stond dag en nacht voor deze mensen klaar.

De kandidaten voor de groepsprijs zijn:

• de vrijwilligers van Buurthuiskamer Bij Bosshardt
  • de vrijwilligers van de Taalkeuken van basisschool De Piramide
  • de fietsers van de Ridderkerkse Scootmobiel Club

Waardering

Vele Ridderkerkers maken het verschil voor een ander. Daarom reiken we jaarlijks de Vrijwilligersprijzen uit, als blijk van waardering voor alles wat zij belangeloos doen. De winnaars krijgen een geldbedrag, te besteden aan vrijwilligersactiviteiten, en een emaillen bordje van de Ridderkerkse kunstenaar Jorgen Snoep.

Wethouder Fleur Stip reikt de prijzen uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari. Die is toegankelijk voor alle inwoners. Het gemeentebestuur luidt dan graag met u het nieuwe jaar in.