Beweegweek voor senioren

26 april 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Bewegen op muziek kan onder andere bij Larosa, dat onlangs het 45 jarig bestaan vierde.

Van maandag 8 tot vrijdag 12 mei doet Ridderkerk mee aan de Nationale Beweegweek voor ouderen.

Bent u geïnteresseerd in sporten en bewegen met andere zestigplussers? Van 8 tot en met 12 mei kunt u gratis kennismaken met onder meer gymnastiek, yoga, dans, tennis, wandelen en de SportsWall. Er zijn ook aangepaste lessen te volgen, zoals stoelgym en stoelyoga.

Alle lessen staan onder begeleiding van gediplomeerde vakkrachten. U hoeft geen goede conditie te hebben, want bij deze activiteiten staan ontspanning, plezier en sociale contacten centraal. Woensdag 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur kunt u bewegen bij de SportsWall in wijkcentrum Bolnes. Deze interactieve muur projecteert een grote variatie activiteits- en denkspellen op de muur. De spellen worden aangestuurd door ballen tegen de muur te gooien.

Vanaf dinsdag 16 mei 16.00 uur wordt er wekelijks gewandeld met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De wandeling voor beginnende wandelaars is onder begeleiding van Ridderkerkse huisartsen, praktijkondersteuners en vrijwilligers. Wandelen is voor mensen met en zonder diabetes een goed medicijn. Wilt u de komende maanden wandelen en werken aan een gezonde leefstijl? Doe dan mee. De startplaats is het gemeentehuis, Koningsplein 1.

Wilt u weten op welke dagen en tijden alle beweegactiviteiten zijn? Kijk dan op de website van Facet of bel naar (0180) 432 350. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met Jesper Lagendijk via bovengenoemd telefoonnummer of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.