De Blauwkai

De gemeentekrant van Ridderkerk – De Blauwkai – verschijnt elke donderdag in De Combinatie. Zo krijgt u wekelijks alle gemeentelijke informatie op de mat, tenzij u een NEE-NEE-sticker heeft.

In De Blauwkai vindt u uitleg over gemeentelijk beleid, actueel nieuws en is er ruimte voor uw verhaal. Daarnaast treft u hier een beknopt overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen, (weg)werkzaamheden en berichten van de gemeenteraad aan.

Contact

De redactie van De Blauwkai is bereikbaar via telefoon 0180 451 328 en via e-mail blauwkai@ridderkerk.nl. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan de uitgever van De Combinatie via telefoon 0181 315 950 of via e-mail klachten@bouwman-reclame.nl.

Artikelen uit De Blauwkai

Wereldwinkel in gemeentehuis

In de hal van het gemeentehuis staat sinds vorige week een vitrinekast die ingericht is met een selectie uit het gevarieerde aanbod van Wereldwinkel Ridderkerk.

Muziek voor het goede doel

Zaterdag konden Ridderkerkers opnieuw vanaf het water genieten van muziek. Burgemeester Marco Oosterwijk opende de tweede editie van Concert aan de Waal. Daarna genoten de toehoorders vanuit hun sloepen van…

Met sport en spel meer ‘thuis’ in Nederland

Vluchtelingen, statushouders en vrijwilligers uit Ridderkerk hadden vrijdag 15 september een gezellige middag met elkaar op het terrein van KCR Korfbal.

Vrolijke theatervoorstelling ‘Pannenkoeken uit Syrië!’

Taalgrapjes, muziek en pannenkoeken: met de theatervoorstelling Pannenkoeken uit Syrië konden kinderen en nieuwkomers meer te weten komen over het leren van de Nederlandse taal.

Praat met de gemeenteraad

Wilt u kennismaken met de gemeenteraadsleden en burgerleden? Wilt u hen vertellen wat uw ideeën zijn voor Ridderkerk? Kom naar de ontmoeting rond de begroting op donderdag 5 oktober. De…

Wandelvierdaagse viert vijfjarig jubileum

De Ridderkerkse Wandelvierdaagse beleefde deze week haar vijfde editie. Bewoners van Reyerheem, Riederborgh, het Jasmijnhuis en het Anjerhuis liepen vier dagen achter elkaar verschillende routes door Ridderkerk.

Sociaal Tuinieren in Bolnes

Woont u in de buurt van het Haringvliethof en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het weggooien van spullen, een karweitje in de tuin of wilt u een tegel vervangen door een plantje? Kom dan naar Sociaal Tuinieren.

Lopend of op de fiets naar school

Kom te voet of met de fiets naar school: dat was de boodschap van de Schoolbrengweek afgelopen week. Op donderdag deelden leerlingen van groep acht van OBS de Noord groene en rode kaarten uit aan kinderen en ouders/verzorgers.

Burendag: elkaar ontmoeten

Beter een goede buur dan een verre vriend: zaterdag 23 september kunt u met allerlei activiteiten uw buren ontmoeten tijdens Burendag.

WijkIdeeTeam: voor én door inwoners

Het bulkt bij inwoners van de ideeën om wijken en buurten prettiger en leefbaarder te maken. Maar waar kan je met je idee terecht en waar kan je bijvoorbeeld budget aanvragen? Het antwoord is simpel: het WijkIdeeTeam.

Met plezier hardlopen tijdens Ridderkerk City Run

De eerste Ridderkerkse City Run was een groot succes. Afgelopen zondag startten er ruim 600 hardlopers, onder wie 150 kinderen.

Fietsroutes regio: wat kan er beter?

Tussen Rotterdam, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht wordt veel gefietst. Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen met plezier fietsen, brengt Provincie Zuid-Holland in kaart welke verbeteringen het belangrijkste zijn voor fietsers in deze regio.

Kruiden krijgen de kans in Ridderkerk

Op steeds meer plekken in Ridderkerk maakt glad gemaaid gras plaats voor kruidenrijke bermen. Wethouder Peter Meij en stadsecoloog Daan van der Sluis plaatsten woensdag 13 september het eerste bordje met uitleg hierover.

Woonlasten Ridderkerkers ruim onder landelijk gemiddelde

Net als vorig jaar blijven ook in 2024 de tarieven van de gemeentelijke belastingen en heffingen in Ridderkerk ruim onder het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit de begroting voor 2024, die deze week gepresenteerd werd.

‘Brien’ dicht voor onderhoud

In september is de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug (A16) een paar nachten en een weekend dicht vanwege onderhoud.

Meer dan alleen een koor

Niet alleen zingen, maar ook dansen en toneelspelen: de leden van jongerenkoor One Voice maken gebruik van elkaars talenten om bij hun eigen concerten iets moois neer te zetten.

Ridderkerk vestigt wereldrecord met polonaise

Ridderkerk staat sinds zaterdag op de kaart als houder van het wereldrecord polonaise lopen.

Tegels gewipt? Gratis plantje als beloning

Zoveel mogelijk tegels vervangen door groen, dat is het doel van het NK Tegelwippen. Heeft u tegels gewipt én geregistreerd via de officiële website van het NK Tegelwippen? Dan komt…

Kennismaken met de gemeenteraad

Wilt u kennismaken met de raadsleden en burgerleden of wilt u hen vertellen over uw organisatie? Meld u dan aan voor de ontmoeting met de gemeenteraad op donderdag 5 oktober.

Jos Wesdijk Fotografieprijs voor beste (amateur)foto

Vanaf 2024 wordt er in Ridderkerk jaarlijks een fotografieprijs uitgereikt aan plaatselijke (amateur)fotografen: de Jos Wesdijk Fotografieprijs.

Studietoeslag voor studenten met beperking

Heeft u een studerend kind met een langdurige fysieke of psychische beperking? En kan hij of zij niet werken naast een studie? Misschien komt uw kind in aanmerking voor een studietoeslag.

Inschrijven voor de Ridderkerk City Run

Hebt u zich al ingeschreven voor de Ridderkerk City Run? De eerste editie is op zondag 17 september.

Koffieochtend over veiligheid

Gemeente Ridderkerk houdt samen met partners koffieochtenden over verschillende onderwerpen. De eerste gaat over veiligheid in en om het huis. Dinsdag 19 september zijn inwoners welkom in de Huiskamer van Ridderkerk.

Welke vrijwilliger verdient een prijs?

Vele inwoners maken in Ridderkerk het verschil voor een ander. Aan deze inwoners en groepen reiken we jaarlijks de Vrijwilligersprijzen uit. Wie wilt u aanmelden?

Muzikaal genieten tijdens Klassiek op de Waal

Wie afgelopen zaterdag op of langs de Waal was, kon genieten van een muzikaal hoogstandje. Het openluchtconcert Klassiek op de Waal werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en trok honderden bezoekers.