De Blauwkai

De gemeentekrant van Ridderkerk – De Blauwkai – verschijnt elke donderdag in De Combinatie. Zo krijgt u wekelijks alle gemeentelijke informatie op de mat, tenzij u een NEE-NEE-sticker heeft.

In De Blauwkai vindt u uitleg over gemeentelijk beleid, actueel nieuws en is er ruimte voor uw verhaal. Daarnaast treft u hier een beknopt overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen, (weg)werkzaamheden en berichten van de gemeenteraad aan.

Contact

De redactie van De Blauwkai is bereikbaar via telefoon 0180 451 328 en via e-mail blauwkai@ridderkerk.nl. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan de uitgever van De Combinatie via telefoon 0181 315 950 of via e-mail klachten@bouwman-reclame.nl.

Artikelen uit De Blauwkai

Verkeershinder door afsluitingen Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel (A29). In juni is de tunnel daarom een weekend en twee nachten afgesloten.

Papier kan zeven keer worden hergebruikt

Door papier en karton op de juiste manier aan te bieden kan dit weer opnieuw gebruikt worden.

Ondersteuning voor kinderen

Kunt u moeilijk rondkomen? Via het Jeugdeducatiefonds kunt u hulp voor uw kind krijgen.

Uitkomsten enquête Geluid en Lucht

De uitkomsten van de enquête Geluid en Lucht zijn bekend. In dit nieuwsbericht kunt u de resultaten bekijken.

Buurtbus zoekt vrijwilligers

De buurtbus zoekt nieuwe chauffeurs voor buslijn 608, 609 en 610. Dat zijn de buurtbuslijnen tussen Ridderkerk en Barendrecht.

Aangepaste openingstijden Pinksteren en 1 juni

Vanwege een personeelsbijeenkomst zijn wij op donderdag 1 juni vanaf 15.30 uur telefonisch en via WhatsApp niet bereikbaar.

Volkstuinen Ringdijk hebben weer gezonde bodem

De sanering van de bodem van de volkstuinen aan de Ringdijk – Slotgracht is afgerond.

Extra steuntje bij eerste koopwoning

Wilt u uw eerste huis kopen, maar kunt u net niet genoeg hypotheek krijgen? Misschien de gemeente u helpen via de Starterslening.

Jubileum-Vierdaagse: bijna 4.000 wandelaars

De Avond4daagse bracht het recordaantal van bijna vierduizend deelnemers op de been.

Bomen gecontroleerd op veiligheid

Dit jaar zijn de bomen waarvan de gemeente eigenaar is weer gecontroleerd.

Vooruitkijken, voorkomen en oplossen: dat doet Justspark

Het Ridderkerkse bedrijf, gerund door Goran Grcic, is de IT-afdeling voor allerlei organisaties, waaronder bibliotheken.

Eindexamen-expositie Farelcollege

Eindexamenleerlingen van het Farelcollege tonen het werk wat zij hebben gemaakt tijdens de lessen beeldende vorming. Hun werk is vanaf vandaag, woensdag 17 mei, gratis te bekijken in de expositieruimte in het gemeentehuis.

Tegeltaxi: laat gewipte tegel gratis ophalen

Heeft u meegedaan aan het NK Tegelwippen en heeft u tegels verwijderd? Maak dan gebruik van de Tegeltaxi, die maandag 5 juni klaarstaat om uw tegels gratis op te halen.

Een zaterdag vol tuinieren

De Hortensiastraat stond afgelopen zaterdag in het teken van Sociaal Tuinieren. Wethouder Fleur Stip was aanwezig om de dag én de speeltuin feestelijk te openen.

Warm afscheid voor Anny Attema

Met een raadsvergadering en een receptie, vorige week donderdag, heeft Anny Attema haar 12,5-jarig burgemeesterschap van Ridderkerk beëindigd.

Ridderkerk bespaart flink op energie

Inwoners werden de afgelopen jaren met allerlei acties door Gemeente Ridderkerk gestimuleerd om duurzamer te gaan wonen. Dit leidde in 2022 tot zo’n 282 ton aan CO2-reductie.

Debat over games en klimaat

Leerlingen van het Gemini College gingen woensdag 10 mei in debat met leerlingen uit Italië. De internationale uitwisseling vindt jaarlijks plaats.

Direct informatie bij noodsituatie

NL-Alert waarschuwt en informeert u via uw mobiele telefoon bij noodsituaties.

Fietsroute Dordrecht – Rotterdam stap dichterbij

Gemeente Ridderkerk heeft groen licht gegeven voor de aanleg van haar deel van de metropolitane fietsroute tussen Dordrecht en Rotterdam.

Marco Oosterwijk geïnstalleerd als nieuwe burgemeester

Marco Oosterwijk is vanavond tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Ridderkerk.

Samen stilstaan bij oorlog en vrede

Vorige week donderdag zijn ook in Ridderkerk de burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord.

Maai Mei Niet

In mei is het Maai Mei Niet-maand. Door minder te maaien en een deel van de bermen en groenstroken niet te maaien, krijgen onder meer bijen, kevers, vlinders en hommels meer voedsel.

Samen zingen over goed nieuws

Elke week samen allerlei nummers zingen met een mooie boodschap: het kan bij Gospelkoor Share. “We zingen allerlei genres.”

Bewegen en tot rust komen bij In Mind & Body

Niet alleen inspannen, maar ook ontspannen: bij In Mind & Body kan jong en oud terecht om samen te bewegen en mentaal tot rust te komen. De stichting geeft les in krijgskunsten, yoga, meditatie en dans.

Voorjaarsschoonmaak van alle borden

De lente is begonnen. Dus het is tijd voor een voorjaarsschoonmaak van alle verkeersborden, straatnaamborden en bewegwijzering in Ridderkerk.