De Blauwkai

De gemeentekrant van Ridderkerk – De Blauwkai – verschijnt elke donderdag in De Combinatie. Zo krijgt u wekelijks alle gemeentelijke informatie op de mat, tenzij u een NEE-NEE-sticker heeft.

In De Blauwkai vindt u uitleg over gemeentelijk beleid, actueel nieuws en is er ruimte voor uw verhaal. Daarnaast treft u hier een beknopt overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen, (weg)werkzaamheden en berichten van de gemeenteraad aan.

Contact

De redactie van De Blauwkai is bereikbaar via telefoon 0180 451 328 en via e-mail blauwkai@ridderkerk.nl. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan de uitgever van De Combinatie via telefoon 0181 315 950 of via e-mail klachten@bouwman-reclame.nl.

Artikelen uit De Blauwkai

Avondje weg? Licht aan en deur op slot

Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan. Hoe verkleint u de kans op inbraak in huis?

Gezond en fit ouder worden in Ridderkerk

Gezond blijven, dat willen we allemaal. Regelmatig sporten en bewegen kan daarbij helpen. Wie beweegt, voelt zich fitter en vitaler. De gemeente ondersteunt daar graag bij.

Pas op in het verkeer: kinderen weer naar school

De scholen zijn weer begonnen, dus ook in Ridderkerk is het op de weg een stuk drukker. Past u ook op?

Vachtverzorging voor iedere hond en kat

De wollige vacht van een dwergkeeshond die vol klitten zit, een Yorkshire terriër die door zijn lange haren niks meer kan zien of een oude kat die zichzelf niet meer kan wassen: bij Trimsalon Ridderkerk is het iedere werkdag een gezellige beestenboel. Eigenaresse Irene Kern: “Baasjes voelen onze passie voor dieren.”

Leerlingen exposeren in het gemeentehuis

Vanaf deze week hangen de expositiewanden in het gemeentehuis vol met kunstwerken van leerlingen van OBS De Piramide. De leerlingen deden mee aan een groot kunstproject met als thema ‘beroemde kunstenaar’.

Stilstaan bij twee jaar oorlog in Oekraïne

Met muziek, toespraken, een gedicht en een wandeling kwam de Oekraïense gemeenschap in Ridderkerk zaterdagmiddag bij elkaar. Het was die dag precies twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel.

Leden gezocht voor Burgeradviesraad sociaal domein

Kunnen we eenoudergezinnen helpen zodat ze minder snel financiële problemen krijgen? Hoe maken we stembureaus toegankelijk voor iedereen? Wat is ervoor nodig om laaggeletterdheid in Ridderkerk tegen te gaan? Over zulke vragen adviseren leden van Burgeradviesraad Sociaal Domein Ridderkerk.

Medewerkers leggen eed of belofte af

Alle medewerkers van de gemeente Ridderkerk hebben afgelopen week de ambtseed- of belofte afgelegd.

Duim omhoog voor de afvalmedewerkers

Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 maart is het in heel Nederland weer de Week van de afvalhelden. Dan zetten wij onze afvalhelden in het zonnetje om te laten zien hoe belangrijk hun werk is.

Kom naar de Veiligheidsmiddag

De brandweerkazerne is maandag 4 maart het toneel van een groots opgezette Veiligheidsmiddag, waarbij politie, brandweer, ambulance, boa’s en andere hulpdiensten aanwezig zijn. Zij bieden graag een kijkje in de keuken.

Valentijnsdiner: er weer even uit

Gezellig samen eten en van muziek genieten: bijna honderd senioren waren vorige week vrijdag in Villa California voor het jaarlijkse Valentijnsdiner.

Asielschip 1,5 week naar Hellevoetsluis

De komende weken wordt de haven van Ridderkerk gebaggerd. Om dit mogelijk te maken verhuist het asielschip Calypso van 24 februari tot 4 maart naar Hellevoetsluis.

Meer diersoorten met groenere tuin

Welke dieren lopen ’s nachts in uw achtertuin? Een aantal inwoners kreeg afgelopen voorjaar een wildcamera in hun tuin om dat te ontdekken.

Nostalgische verlichting aan de Donckselaan

De Donckselaan is sinds vorige week een stuk sfeervoller. De 31 lantaarnpalen zijn vervangen door nostalgische, sierlijke varianten.

Snellere busverbinding naar Rotterdam Zuidplein dichterbij

In Ridderkerk werken we aan een plan voor de aanleg van een snelle busverbinding met Rotterdam Zuidplein, ook wel R-net verbinding genoemd.

Informatieavond zonnepanelen op VvE-daken

Uw VvE verduurzamen? Kom dan op dinsdag 5 maart naar de bijeenkomst zonnepanelen op VvE-daken. Als vervolg nodigen we ook uit om deel te nemen aan een gratis verduurzamingstraject.

Aanslag gemeentelijke belastingen

Volgende week komt bij iedere Ridderkerkse inwoner en ondernemer een aanslag voor de gemeentelijke belastingen door de (digitale) brievenbus.

Stand van zaken Centrumring

De gemeente onderzoekt diverse mogelijkheden om voldoende ruimte te bieden aan al het verkeer op de centrumring. In oktober van het afgelopen jaar zijn zowel het Kwaliteitskader Centrumring als twee varianten voor het verkeer op de centrumring gepresenteerd.

Activiteiten voor iedereen bij V.V. Rijsoord

Verenigingen bieden niet alleen lessen en activiteiten aan voor hun eigen leden, maar ook voor anderen. Zoals V.V. Rijsoord, waar jong en oud niet alleen komt om een balletje te trappen.

Buurtbus zoekt nieuwe chauffeurs

Het aantal mensen dat met de buurtbus reist, stijgt gestaag. Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe chauffeurs. Lijkt u het leuk om een paar uur per week op de buurtbus te rijden?

Volgende stap in plan hoogspanningsverbinding

Er is een nieuwe stap gezet op weg naar een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Geertruidenberg en Krimpen aan den IJssel of Crayestein.

Voorleesplezier voor jong en oud

De Nationale Voorleesdagen zijn net achter de rug. Ook in Ridderkerk werd er volop voorgelezen. Maar daar stopt het niet, want de vrijwilligers van het Voorleesproject lezen het hele jaar door voor.

Minicontainers met de wielen en het handvat naar de rijbaan

Maak het legen van minicontainers minder zwaar voor de afvalinzamelaars: bied de minicontainers aan met de wielen en het handvat naar de rijbaan toe. Houdt u hier ook rekening mee?

Voorleesplezier bij Ridderkerkse kinderen

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de (taal)ontwikkeling. Afgelopen week vonden daarom de Nationale Voorleesdagen plaats. Ook in Ridderkerk werd er volop voorgelezen.

Buurtpreventie Drievliet ‘t Zand heeft nieuwe uitvalbasis

Het gerenoveerde Sportcentrum Drievliet biedt sinds kort plek aan Buurtpreventie Drievliet ’t Zand.