De Blauwkai

De gemeentekrant van Ridderkerk – De Blauwkai – verschijnt elke donderdag in De Combinatie. Zo krijgt u wekelijks alle gemeentelijke informatie op de mat, tenzij u een NEE-NEE-sticker heeft.

In De Blauwkai vindt u uitleg over gemeentelijk beleid, actueel nieuws en is er ruimte voor uw verhaal. Daarnaast treft u hier een beknopt overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen, (weg)werkzaamheden en berichten van de gemeenteraad aan.

Contact

De redactie van De Blauwkai is bereikbaar via telefoon 0180 451 328 en via e-mail blauwkai@ridderkerk.nl. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan de uitgever van De Combinatie via telefoon 0181 315 950 of via e-mail klachten@bouwman-reclame.nl.

Artikelen uit De Blauwkai

Timmeren, zagen en schilderen in Bouwstad

Een snackbar, een snoepwinkel en een huisje met omheind tuintje. Ook dit jaar konden kinderen weer hutten bouwen bij Bouwstad. Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer (SWS) organiseert de zomerse activiteit ieder jaar voor kinderen uit de wijk.

Wielerwedstrijd Tour de Femmes door Ridderkerk

Het is de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld: de Tour de France Femmes. Tijdens de tweede etappe, op dinsdag 13 augustus, rijden de internationale wielerploegen door Ridderkerk.

Hout stoken? Check eerst snel of dat nu kan

Het stoken van een vuurtje kan gezellig zijn, maar kan overlast geven voor uw buren. Gaat u hout stoken, kijk dan eerst even op de Stookwijzer. Zo weet u wanneer het vuur beter uit kan blijven.

Voorkom inbraak tijdens de vakantie!

Het is weer zomer! Tijd om te genieten van een welverdiende vakantie of dagje weg. Voor inbrekers de uitgelezen kans om toe te slaan. Met onze tips verkleint u deze kan.

Barbecueën of vuurtje maken? Voorkom overlast

Barbecueën kan heel gezellig zijn, net als het maken van een vuurtje. Buurtgenoten kunnen wel last hebben van de rook. Helpt u mee om overlast te voorkomen?

Rioolgemaal Rijsoord vernieuwd

Misschien heeft u het weleens gezien: het groene gebouwtje op de hoek van de Geerlaan en de Mauritsstraat. Daar is een rioolgemaal, dat sinds kort vernieuwd is.

Veilig recreëren op en rond de Waal

De recreatie op en rond de Waal neemt weer toe. De politie controleert regelmatig zodat we samen een leuk en veilig vaarseizoen hebben.

Fietsdiploma’s uitgereikt aan nieuwe Nederlanders

Fietsschool Ridderkerk organiseert fietslessen voor mensen die nog niet eerder hebben leren fietsen. Afgelopen maandag ontvingen enkele Ridderkerkers hun fietsdiploma.

Geef uw mening over bouwen nieuwe woningen

De beschikbare ruimte in Ridderkerk wordt steeds kleiner terwijl de behoefte aan woningen toeneemt. We horen graag uw mening over het bouwen van nieuwe woningen. Vult u ook nog de vragenlijst in?

Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten op Nieuw Reijerwaard

De gemeente Ridderkerk heeft onderzoek gedaan naar de huidige en toekomstige huisvestingsbehoefte van arbeidsmigranten op Nieuw Reijerwaard / Dutch Fresh Port.

Eerste Ridderkerkse ondernemerspenning uitgereikt

De eerste Ridderkerkse ondernemerspenning is vrijdag 12 juli uitgereikt aan Aardoom Hoveniers. Dionysios Sofranas, directeur van het hoveniersbedrijf, ontving de penning uit handen van wethouder Henk van Os (economie).

Een verhaal van hoop en verbinding

Van potdichte deuren en een ouderwets donkerbruine inrichting met rode tapijten naar een lichte en open ruimte. De Maranathakerk heeft sinds de verbouwing van 2020 een heel andere uitstraling. “Het is een frisse, moderne, open kerk waar iedereen welkom is. Ons verhaal past weer bij de uitstraling van ons gebouw”, zegt Marleen van Houwelingen, scriba bij de Maranathakerk.

Bedrijven ondertekenen opdracht COM-gebouw

Bouwbedrijf Jongekrijg Maasbouw B.V. en installatiebedrijf Van Dijnsen B.V. krijgen de opdracht om het COM-gebouw te bouwen. De bedrijven zetten afgelopen maandag hun handtekeningen onder het project.

Proef kabelgoottegels gestart

Gemeente Ridderkerk is begonnen met de proef voor Verlengd Private Aansluiting (VPA). Als start van de proef zijn vorige week de eerste kabelgoottegels gelegd. Veertien deelnemers doen mee aan deze proef die één jaar duurt.

Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse in het zonnetje

Meer dan 45.000 wandelliefhebbers verschijnen op dinsdag 16 juli aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Onder hen al jarenlang een aantal inwoners van Ridderkerk. Zij werden op woensdag 3 juli in het zonnetje gezet door het gemeentebestuur.

Méér dan een simpele sportschool

Samen met zijn vrouw Esther begon René van Kuijk in 2006 met Kicks Ridderkerk. Hij gaf les in een kleine sporthal. Inmiddels is Kicks uitgegroeid tot een volwaardige sport- en boksschool aan de Kerkweg. Kicks is geen standaard sportschool, integendeel. “We zijn een stichting en dat betekent dat we geen winst maken”, legt René uit. “We ontvangen ook geen subsidies of andere donaties. We draaien geheel zelfstandig en daar ben ik heel trots op.”

Kom op 24 juli naar de Buurttent op Plein Oost

Het klimaat verandert. Hoe gaat u daarmee om? We nodigen u uit om hierover in gesprek te gaan tijdens de Buurttent op Plein Oost op woensdag 24 juli. U bent welkom tussen 15.00 en 18.00 uur.

Buurtbus zoekt nieuwe chauffeurs

Het aantal mensen dat met de buurtbus reist, stijgt gestaag. Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe chauffeurs. Lijkt u het leuk om een paar uur per week op de buurtbus te rijden?

Leerlingen trappen Summerschool Exhibition af

Onder de grote kastanjeboom in de achtertuin van de Museumschool aan de Waal werd donderdag 27 juni de vierde editie van de Summerschool Exhibition geopend.

Kennismaken met de raad

Wilt u kennismaken met de raadsleden en burgerleden of wilt u hen vertellen over uw organisatie? Meld u aan voor de ontmoeting met de gemeenteraad op donderdag 10 oktober.

Welke vrijwilliger verdient een prijs?

Welke vrijwilligers mogen in het zonnetje gezet worden? U kunt tot en met 10 oktober Ridderkerkers aanmelden voor de vrijwilligersprijzen.

Ideeën delen met de kinderburgemeester

Wat vindt uw (klein)kind belangrijk voor Ridderkerk? Kinderen kunnen dit binnenkort tijdens een paar spreekuren in de wijken bespreken met kinderburgemeester Maya van den Ham.

Neerstorten Lancaster-bommenwerper herdacht

Bij het Lancaster-monument aan de Rijksstraatweg werd donderdag 27 juni het neerstorten van de Lancaster-bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Met toespraken en kransleggingen stonden Ridderkerkers stil bij de crash uit 1943.

Summer Events voor kinderen en jongeren

Niets te doen in de zomervakantie? Doe dan mee met Summer Events van woensdag 10 juli tot en met vrijdag 9 augustus. U kunt uw kind(eren) nu inschrijven via de website van Facet Ridderkerk.

Groep 8-leerlingen De Driemaster zingen voor senioren in Het Jasmijnhuis

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om positieve verhalen van jeugdige Ridderkerkers te vertellen. We benaderen hiervoor onder andere Ridderkerkse scholen, organisaties en verenigingen om, in overleg met de kinderen en hun ouders, deze verhalen te delen.