De Blauwkai

De gemeentekrant van Ridderkerk – De Blauwkai – verschijnt elke donderdag in De Combinatie. Zo krijgt u wekelijks alle gemeentelijke informatie op de mat, tenzij u een NEE-NEE-sticker heeft.

In De Blauwkai vindt u uitleg over gemeentelijk beleid, actueel nieuws en is er ruimte voor uw verhaal. Daarnaast treft u hier een beknopt overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen, (weg)werkzaamheden en berichten van de gemeenteraad aan.

Contact

De redactie van De Blauwkai is bereikbaar via telefoon 0180 451 328 en via e-mail blauwkai@ridderkerk.nl. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan de uitgever van De Combinatie via telefoon 0181 315 950 of via e-mail klachten@bouwman-reclame.nl.

Artikelen uit De Blauwkai

Buurtpreventie Drievliet – Het Zand 15 jaar

Met het huldigen van haar jubilarissen, muziek, een lezing en een Hollands minibuffet vierde Stichting Buurtpreventie Drievliet – Het Zand zaterdagavond haar vijftienjarig bestaan.

Ruim 1.900 tegels gewipt in Ridderkerk

Ridderkerk is weer een stukje groener. Van maart tot en met oktober deed de gemeente mee met het NK Tegelwippen. Ridderkerkers wipten in totaal 1.956 tegels.

Eerste steen voor Jimmy Products

De nieuwbouw van Jimmy Products op Nieuw Reijerwaard vordert gestaag. Vrijdag 17 november werd de eerste steen gepresenteerd die binnenkort door de bouwers wordt ingemetseld.

Verpakkingsglas: waardevolle grondstof

Elke wijnfles of elk appelmoespotje dat u in de glasbak gooit, wordt gerecycled. De scherven zijn grondstoffen voor een nieuwe fles of pot. Glas is daarom een heel duurzame verpakking.…

Expositie: ‘Uit het niets iets creëren’

Sonja van Klaren is schilderes en vindt het heerlijk om ‘uit het niets iets te creëren’. Ze legt een doek op tafel, verzamelt materiaal en gaat aan het werk. Haar kunst is vanaf volgende week in het gemeentehuis te zien.

Avondje weg? Licht aan en deur op slot

Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan. Hoe verkleint u de kans op inbraak in huis?

Buurtent in Rijsoord

Verbinden, ontmoeten en ideeën uitwisselen staan centraal tijdens de Buurtent in Rijsoord, donderdag 30 november in de gezamenlijke tuin tussen de G. Alewijnszstraat en de Ds. Sleeswijk Visserstraat.

Buurtcirkel: handig en gezellig

Boodschappen doen, een administratieve klus of de tuin opknappen. De deelnemers van de Buurtcirkel helpen elkaar bij dagelijkse dingen.

Zes genomineerden voor Vrijwilligersprijzen 2023

De kandidaten voor de Vrijwilligersprijzen van dit jaar zijn bekend.

Actieplan voor langer thuis wonen

Maandag 13 november ondertekenden verschillende maatschappelijke partners op het gebied van wonen, welzijn en zorg (waaronder de gemeente Ridderkerk) het Actieplan Samenredzaam Ridderkerk.

Onderzoek betrokken Ridderkerk: doe ook mee!

Volgende week valt bij alle Ridderkerkse huishoudens een brief op de mat van de gemeente. Hierin staat een uitnodiging om mee te doen aan een online onderzoek.

Preventief fouilleren: wapenbezit kop indrukken

De gemeente Ridderkerk heeft in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie twee veiligheidsrisicogebieden in Ridderkerk aangewezen. In deze gebieden mag de politie per 1 december preventief fouilleren.

Rotary’s Ridderkerk vieren 100-jarig bestaan Rotary

Met een fietsestafette vierden Rotary Ridderkerk en Rotary Ridderkerk de Waal het 100-jarig bestaan van het wereldwijde Rotary. Leden van de Ridderkerkse Rotary’s reden een bakfiets van Ridderkerk naar Dordrecht en plantten 2.500 tulpenbollen in Ridderkerk.

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers konden afgelopen zaterdag even ontspannen en genieten van een lunch in Hofstede de Paradijshoeve. Die werd speciaal voor hen gehouden door Facet Mantelzorg voor de Dag van de Mantelzorg.

Dit jaar geen Lichtjesavond op begraafplaats

Door storm Ciarán kon Lichtjesavond op begraafplaats Vredehof niet doorgaan. Samen met de organisatie en vrijwilligers is gekeken naar een alternatieve datum. Helaas is het niet mogelijk om het evenement dit jaar alsnog te organiseren.

Eerste gratis bomen en struiken thuisbezorgd

De wijken Rijsoord, Oostendam, Donkersloot en Cornelisland zijn vele bomen en struiken rijker. Maandag werden de eerste bezorgd.

Nog meer bushaltes in Ridderkerk toegankelijk

Vanaf deze week worden de bushaltes aan de Geerlaan vervangen en toegankelijk gemaakt. Het gaat om de haltes tussen de rotondes aan de Burgemeester de Zeeuwstraat en de Burgemeester de Gaay Fortmanstraat.

Tiny Forest geplant bij de Dr. Schaepmanschool

Kinderen van de Dr. Schaepmanschool plantten woensdag 15 november een Tiny Forest aan de Poesiastraat. Dit deden zij met wethouder Peter Meij en leerkracht Peter Schraders.

Pleegouders in het zonnetje

In de Week van de Pleegzorg zijn pleegouders in Ridderkerk in het zonnetje gezet. Tijdens de bijeenkomst op maandag 6 november reikte wethouder Edward Piena cadeaubonnen uit aan pleegouders en bedankte hen voor hun geweldige inzet.

Mantelzorgconsulenten geven ondersteuning

Vrijdag 10 november is het Dag van de Mantelzorg. Deze zorg is niet zonder uitdagingen. De mantelzorgconsulenten van Facet Mantelzorg helpen hierbij.

Meer dan alleen een balletje trappen

Al meer dan een jaar een ledenstop: Voetbalvereniging Rijsoord is uit haar jasje gegroeid volgens jeugdvoorzitter Marcel van Duffelen. Toch ziet hij de toekomst van de vereniging ‘florissant tegemoet’.

Van samenspeelgroep naar orkest

Allerlei instrumenten bespeeld door leden van allerlei leeftijden: elke dinsdag komt de allermooiste muziek uit De Klinker in Bolnes. De bijna 30 leden van het Ridderkerks Symfonieorkest zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun najaarsconcert.

Koffiemiddag: ‘Hoe sta jij ervoor?’

Door de hoge energiekosten en dure boodschappen hebben steeds meer mensen moeite met rondkomen. Dinsdagmiddag 14 november is daarom in De Huiskamer van Ridderkerk aan Sint Jorisstraat 8 een presentatie: ‘Hoe sta jij ervoor?’

Containertuintjes tegen bijplaatsen afval

Misschien heeft u het al gezien: een tuintje om een ondergrondse container. De tuintjes hebben als doel bijplaatsen van afval tegen te gaan. Ook fleuren ze de openbare ruimte op. U kunt ze ook adopteren.

Van afval naar waardevolle grondstof

Nederland is op weg naar een circulaire economie, waarin niets verloren gaat en alles wordt hergebruikt. We zien afval niet meer als afval, omdat het uit waardevolle grondstoffen bestaat die we weer kunnen hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan papier en karton.