De Blauwkai

De gemeentekrant van Ridderkerk – De Blauwkai – verschijnt elke donderdag in De Combinatie. Zo krijgt u wekelijks alle gemeentelijke informatie op de mat, tenzij u een NEE-NEE-sticker heeft.

In De Blauwkai vindt u uitleg over gemeentelijk beleid, actueel nieuws en is er ruimte voor uw verhaal. Daarnaast treft u hier een beknopt overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen, (weg)werkzaamheden en berichten van de gemeenteraad aan.

Contact

De redactie van De Blauwkai is bereikbaar via telefoon 0180 451 328 en via e-mail blauwkai@ridderkerk.nl. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan de uitgever van De Combinatie via telefoon 0181 315 950 of via e-mail klachten@bouwman-reclame.nl.

Artikelen uit De Blauwkai

De Wingerd denkt mee over speelruimte

Ridderkerk telt zo’n 175 speelplekken. In alle wijken zijn ze te vinden. En veiligheid staat voorop. Daarom worden alle speelplekken regelmatig gecontroleerd en om de ongeveer 12 jaar gerenoveerd.

Een nieuwe burgemeester gezocht en gevonden

De gemeenteraad van Ridderkerk heeft woensdag 15 maart Marco Oosterwijk aanbevolen als nieuwe burgemeester van Ridderkerk. De vertrouwenscommissie heeft veel werk verzet om een nieuwe burgemeester te vinden.

Zuid-Holland bouwt circa 250.000 woningen

Zuid-Holland wil voor 2030 maar liefst 250.000 woningen bouwen. Zuid-Hollandse bestuurders en minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) hebben hiervoor de regionale realisatieagenda’s ondertekend, ook wel woondeals genoemd.

Ondernemers werken samen met BIZ

De ondernemers van Winkelhart Ridderkerk en Cornelisland blijven investeren in de kwaliteit van hun winkelgebied.

College op bezoek bij Walhout Civil

Leden van het Ridderkerks college van burgemeester en wethouders brachten dinsdag een bezoek aan Walhout Civil aan de Wagenmakerstraat.

Bord ‘Coosje Ayalstraat’ officieel onthuld

Het straatnaambord ‘Coosje Ayalstraat’ in het centrum van Ridderkerk is vrijdag 17 maart officieel onthuld. Geholpen door kleinkinderen van Coosje Ayal trok burgemeester Anny Attema de Ridderkerkse vlag van een…

Bouw Hof van Ridderkerk begonnen

De bouw van Knarrenhof Ridderkerk is begonnen. De heipalen zitten in de grond en de komende maanden krijgen de 27 woningen aan de Kapteynstraat steeds meer vorm.

Marco Oosterwijk aanbevolen als burgemeester Ridderkerk

De gemeenteraad van Ridderkerk heeft woensdagavond 15 maart 2023 de heer C.A. Oosterwijk (46 jaar, SGP) aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Ridderkerk.

SER viert jubileum met tentoonstelling

Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom is in de Oudheidkamer nu de tentoonstelling ‘50 jaar SER’ te zien.

Ridderkerkers kijken naar elkaar om

Vorige week donderdag lanceerde wethouder Fleur Stip de campagne ‘Ridderkerkers kijken naar elkaar om’.

In gesprek over de zin van het leven

De sociaal werkers ouderen van Facet Ridderkerk houden dit voorjaar een serie groepsgesprekken in samenwerking met Centrum Levensvragen Drechtsteden.

Zitting gemeentelijk stembureau

De openbare zitting van het gemeentelijk stembureau (GSB) is op donderdag 16 maart 2023 en start om 9.00 uur.

Knuffels voor Oekraïense kinderen

Om wat warmte te geven in deze koude tijden, deelden medewerkers van gemeente Ridderkerk vorige week knuffels uit aan Oekraïense vluchtelingenkinderen.

Verspil geen geld, ga naar het Repair Café

Repair Café Ridderkerk is een plek waar u uw kapotte spullen kunt laten repareren.

Proefproject met groenteboxjes bij De Bron

Een kind dat dol is op spruitjes, dat zie je niet vaak. Toch is het ook voor kinderen belangrijk om dagelijks verschillende soorten groente te eten. Wethouder Fleur Stip opende het proefproject Groenteboxjes om dit te stimuleren.

Kinderburgemeester Meike opent theatervoorstelling

Meike Oosterwijk trad afgelopen zaterdag voor het eerst op als kinderburgemeester. In theater Het Plein opende ze de voorstelling Jorissa en de Draak.

Stilstaan bij één jaar oorlog in Oekraïne

Op het Koningsplein stond de Oekraïense gemeenschap in Ridderkerk vrijdagavond stil bij een jaar oorlog. Het was precies een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel.

Grijs geluidsscherm wordt groen

Bij het nieuwe geluidsscherm langs de A15/A16 zijn tientallen bomen en klimplanten geplant.

Pas op voor babbeltrucs

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. Door goed op te passen, kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Wijzigingen in buslijnen RET

Vanaf 6 maart kunt u in een kwartier met de bus tussen Ridderkerk en Barendrecht NS-station reizen.

Ridderkerk betrokken in verkenning aanleg nieuwe hoogspanningsverbinding

Gemeente Ridderkerk en regiogemeenten zijn door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en netbeheerder TenneT geïnformeerd over de noodzaak van een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Geertuidenberg en Krimpen aan den IJssel of Crayesteijn.

Lokale belastingen eind maart in uw (digitale) brievenbus

Dit jaar verstuurt SVHW de lokale belastingaanslagen voor de gemeente Ridderkerk. Door de overgang van gemeente naar SVHW, vindt de verzending van de belastingaanslagen een maand later plaats dan u gewend bent. U ontvangt de aanslag eind maart.

Gemeenteraad vergadert over de aanbeveling nieuwe burgemeester

Op woensdagavond 15 maart 2023 wordt bekend gemaakt wie de gemeenteraad bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanbeveelt voor een benoeming.

Financieel Serviceloket denkt graag mee

Hebt u vragen over welke regelingen wij hebben om u financieel te ondersteunen? Of heeft u budgetvragen? Dan kunt u vanaf 20 februari terecht bij ons Financieel Serviceloket. Tot en…

Energiesubsidie maatschappelijke organisaties beschikbaar

Maatschappelijke organisaties kunnen subsidie aanvragen vanwege de hoge energiekosten. Aanvragen kan sinds 16 januari.