Burgemeestersontbijt in de raadzaal

19 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om burgemeester Oosterwijk het hemd van het lijf te vragen.

Vorige week donderdag ontbeten burgemeester Marco Oosterwijk en kinderburgemeester Meike Oosterwijk samen met kinderen van groep 8 van basisschool De Fontein.

Het burgemeestersontbijt werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Oosterwijk en kinderburgemeester Meike Oosterwijk openden het ontbijt. Daarna genoten ze met 46 leerlingen van de twee groepen acht van CBS De Fontein van onder meer volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen en gezond beleg, halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Het ontbijt voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum.

Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester met de kinderen praatte over het belang van ontbijten. Hij was benieuwd: zijn de kinderen gewend te ontbijten en wat eten ze dan het liefst? Ook legde hij uit waarom deze maaltijd zo belangrijk is. Oosterwijk: “Een gezonde leefstijl vinden we heel belangrijk. Ontbijten is daar onderdeel van. Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Het geeft je energie en zorgt voor voedingsstoffen, zodat je gezond blijft.”

De burgemeester en kinderburgemeester deelden tasjes uit van Vet Gezond, het programma dat een gezonde leefstijl bij kinderen en jongeren bevordert. Daarin zat het boekje ‘Rommel in je trommel’, een bidon van Vet Gezond en een sleutelhanger.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft steun van productpartners, JOGG (gezonde jeugd, gezonde toekomst), de Maag Lever Darm Stichting, Gezonde School en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.