De Reijer wint prijsvraag Jeugdboekenfestival

19 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Kinderen konden hun boekenhart ophalen aan theatervoorstellingen, workshops en signeersessies.

‘Welk monstertje woont er bij jou thuis onder het bed?’ Leerlingen van groep 7b van OBS De Reijer wonnen een prijs met hun knutselwerken als antwoord op die vraag. De prijsuitreiking was onderdeel van het Jeugdboekenfestival afgelopen zaterdag.

De leerlingen ontvingen als prijs een boekenpakket uit handen van wethouder Fleur Stip en kinderburgemeester Meike Oosterwijk. Zij reikten de prijs uit in theater Het Plein.
De wethouder en kinderburgemeester hopen dat kinderen na het Jeugdboekenfestival meer gaan lezen. “Er zijn zoveel leuke boeken, je kunt altijd wel een boek vinden dat bij je past”, aldus de wethouder. Ze was erg onder de indruk van de creatieve knutselwerken die de kinderen hadden gemaakt en wenste hen een fijne voorstelling.

Het theater en de hal van het gemeentehuis stonden afgelopen zaterdag in het teken van het Jeugdboekenfestival. Ruim 200 kinderen konden hun boekenhart ophalen aan gratis theatervoorstellingen, workshops en signeersessies van auteurs, georganiseerd door Bibliotheek AanZet Ridderkerk.

Met het meedoen aan de prijsvraag werden de leerlingen warmgemaakt voor de theatervoorstelling ‘Een huisstofmijtmonster in mijn Toverkamer’, die zaterdagmiddag in het theater te zien was. Kinderen konden tijdens workshops een volle maan-kalender maken, een illustratiekunstwerk maken of naar een andere theatervoorstelling: Dummie de Mummie.