Duurzame Sporthal Drievliet klaar voor komende veertig jaar

23 november 2023, 15:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Henk van Os nam de sleutel symbolisch weer in ontvangst.

Sportcentrum Drievliet is donderdag 23 november officieel opgeleverd. Na een periode van renoveren en verduurzamen, nam wethouder Henk van Os de sleutel symbolisch weer in ontvangst.

Tijdens de oplevering op 23 november konden bezoekers de sporthal van binnen en buiten bezichtigen. Na de bezichtiging verzamelden de bezoekers zich in het sportcafé op de eerste verdieping. Daar vond er een officieel tekenmoment plaats tussen uitvoerder Vaessen en wethouder Henk van Os.

De sporthal is de afgelopen periode gerenoveerd en verduurzaamd. Hiermee vormt het sportcentrum voor de komende veertig jaar een goede basis voor het gymnastiekonderwijs aan diverse basisscholen, het uitoefenen van verschillende sporten en voor ontmoetingsfuncties. De exploitatie van Sportcentrum Drievliet wordt verzorgd door Sport Service Ridderkerk.

Wethouder Van Os liet in zijn toespraak weten erg trots te zijn op het eindresultaat. “We hebben hoog ingezet op duurzaamheid bij de renovatie van de sporthal. Het gebouw maakt geen gebruik meer van aardgas bijvoorbeeld. Op die manier is de sporthal is echt klaar voor de komende veertig jaar.” Het gebouw kon van aardgas afstappen onder andere door het plaatsen van twee soorten zonnepanelen op het dak. Het ene deel wekt elektriciteit op en de andere gebruikt de warmte van de zon om water op te warmen. Het gebouw is op die manier warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast is veel hout in het bestaande gebouw hergebruikt bij de renovatie.

Video Sportcentrum Drievliet

Bekijk onderstaande video voor een virtuele rondleiding door het vernieuwde gebouw.