Jongeren warm maken voor baan in logistiek

2 november 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Van Os nam vorige week een kijkje bij de Open Dag Logistiek en ging op werkbezoek bij Verhoeven Transport.

Kom werken in de logistiek: dat was de boodschap van Open Dag Logistiek Ridderkerk afgelopen zaterdag. Wethouder Henk van Os opende de dag en nam een kijkje bij de kramen van deelnemende bedrijven.

Net als veel andere branches heeft de logistiek te maken met een nijpend personeelstekort. Tien Ridderkerkse transportbedrijven bundelden daarom de krachten. Met de Open Dag Logistiek Ridderkerk maakten zij jongeren en zij-instromers warm voor een baan in de sector transport en logistiek.

Werfdag

In het Experience Center en op het terrein van Van Gelder groente & fruit konden bezoekers op een interactieve manier de bedrijven en verkeersscholen leren kennen. Bij de kramen konden zij vragen stellen en ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor een carrière in de logistiek. Ook konden de geïnteresseerden in een trucksimulator voelen hoe het is om vrachtwagenchauffeur te zijn en een miniatuurvrachtwagen op afstand koppelen aan een distributiecentrum.

De Ridderkerkse bedrijven zijn niet alleen op zoek naar chauffeurs, maar ook naar medewerkers die allerlei andere functies vervullen. Denk aan administratie- of magazijnmedewerkers. Via de Stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Ridderkerk (SOB) was de open dag ook onder de aandacht gebracht bij leerlingen van het voortgezet onderwijs in Ridderkerk.

Wethouder Henk van Os is hoopvol: “Het is mooi dat al deze bedrijven elkaar helpen om nieuw personeel te vinden. Logistiek is een prachtige sector en erg belangrijk voor Ridderkerk. Ik hoop dat de activiteiten en gesprekken de jongeren enthousiast hebben gemaakt voor een carrière bij één van deze bedrijven.”

Werkbezoek

Een dag ervoor bracht wethouder Van Os een bezoek aan Verhoeven Transport. Enigszins verscholen in de polder, maar goed zichtbaar vanaf de A16, is het familiebedrijf Verhoeven Transport Ridderkerk al decennia lang gevestigd aan de Bolnesserkade. Daar maakte de wethouder kennis met de derde en vierde generatie van de familie.

Waar overgrootvader in de jaren vijftig begon als tuinder, doet het bedrijf vandaag de dag nog steeds aan zaadveredeling voor verschillende groentesoorten. De zaden worden verkocht en getransporteerd naar verschillende landen in Zuid-Amerika. Daarnaast heeft het familiebedrijf een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoeren van grond- en reststoffen. Van Os: “Mooi om de geschiedenis van dit familiebedrijf en van een mooi stukje Ridderkerk met elkaar te kunnen bespreken.”

Kijk op ikwilwerkenindelogistiek.nl voor meer informatie.