Marije Kitselar nieuwe gemeentesecretaris Ridderkerk

5 december 2023, 10:45
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Marije Kitselar

Marije Kitselar is per 1 januari 2024 de nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Ridderkerk. Ze wordt in deze functie eerste adviseur van het college en hoofd van de ambtelijk organisatie.

Marije Kitselar is 39 jaar en studeerde bouwkunde en bedrijfskunde. Ze is sinds 2015 adjunct-gemeentesecretaris en hoofd Bureau Bestuursondersteuning in Ridderkerk. Daarvoor was ze directiesecretaris van de BAR-organisatie. Ze volgt in haar benoeming Henk Klaucke op die per 1 januari 2024 gemeentesecretaris/algemeen directeur wordt in de gemeente Roosendaal.

De nieuwe gemeentesecretaris is door het college van B&W op 5 december benoemd.
Burgemeester Marco Oosterwijk: “Ik ben blij dat Marije de functie van gemeentesecretaris wil aannemen. Als adjunct-gemeentesecretaris is ze de afgelopen jaren een enorme steun gebleken voor het college en de organisatie. We hebben er het volste vertrouwen in dat ze met dezelfde energie en passie haar nieuwe rol gaat vervullen.”

Wethouder Henk van Os (Bedrijfsvoering): “Marije heeft de afgelopen periode een enorme bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de nieuwe Ridderkerkse gemeentelijke organisatie. Het is fijn dat ze samen met ons daaraan verder wil bouwen.”

Marije Kitselar: “Het is een eer om te mogen starten als gemeentesecretaris van Ridderkerk. Vol enthousiasme werk ik in mijn nieuwe rol verder aan onze ambtelijke organisatie en een optimale dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers.”