Tour de France Femmes 2024 komt naar Ridderkerk

25 oktober 2023, 12:56
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In Parijs is vandaag de route bekendgemaakt van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. De route van de tweede etappe op 13 augustus loopt door Ridderkerk.

’s Werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen gaat voor het eerst van start in het buitenland en is twee dagen in Nederland voor drie etappes: op 12 augustus Rotterdam – Den Haag en op 13 augustus Dordrecht – Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam.

De tweede etappe, op dinsdag 13 augustus, doet Ridderkerk aan. Wethouder Fleur Stip is heel blij met de doorkomst van de Tour de France voor vrouwen in Ridderkerk: “Het is heel gaaf dat zo’n groot wielerevenement naar Ridderkerk komt. We kunnen aan een groot publiek laten zien hoe mooi Ridderkerk is. We gaan er samen met de andere gemeenten een sportief feestje van maken.”

Derde editie

De derde editie van de Tour de France avec Zwift duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus en telt acht etappes. De Grand Départ in Nederland is een dag na de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Parijs. Het is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht, die er gezamenlijk een voor iedereen toegankelijk evenement van willen maken dat mensen enthousiast maakt voor de fiets en aanzet tot bewegen.

Na de Zuid-Hollandse tweedaagse trekt de Tour de France Femmes avec Zwift naar Zuid-Limburg voor een etappe van Valkenburg naar Luik. De vrouwen-Tour eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez. Daar wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de winnaars van de eerste twee edities, Annemiek van Vleuten (2022) en Demi Vollering (2023).

Routes

Eerste etappe, Rotterdam-Den Haag (138 km)
De openingsetappe gaat over een afstand van 138 kilometer in Rotterdam en eindigt na passages door Voorne-Putten en het Westland met een grote ronde in Den Haag.

Tweede etappe, Dordrecht-Rotterdam (73 km)
Op dinsdag 13 augustus staan er twee ritten op het programma. In de ochtend eerst de tweede etappe over een afstand van 73 kilometer van Dordrecht naar Rotterdam, via de molens van Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam, waaronder dus Ridderkerk.

Derde etappe, individuele tijdrit Rotterdam (6 km)
De Erasmusbrug is ook het middelpunt van de derde etappe, een individuele tijdrit over 6 kilometer die in de middag wordt gereden. Een razendsnel parcours dwars door de stad, met de finish opnieuw op de Boompjes.

Website

Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ is verzameld op de website www.letourfemmes-rotterdam.nl die vandaag online is gegaan. Hier vind je de routes van de etappes en alles over de deelnemende gemeenten.