Kinderburgemeester

Kinderburgemeester Meike Oosterwijk opende in maart de kindervoorstelling Jorissa en de Draak, samen met wethouder Fleur Stip.

Nieuwe kinderburgemeester gezocht

Voor het kalenderjaar 2024 zijn we op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Alle kinderen die in groep 7 van een Ridderkerkse basisschool zitten en in Ridderkerk wonen, mogen solliciteren.

Aanmelden

Kinderen kunnen een e-mail en liefst ook een filmpje sturen naar kinderburgemeester@ridderkerk.nl waarin ze vertellen waarom ze kinderburgemeester willen worden. Verder is het belangrijk dat de ouders/verzorgers het toestemmingsformulier invullen. Aanmelden kan tot 8 januari 2024.

Aanspreekpunt voor kinderen

De kinderburgemeester is een initiatief van de Gemeente Ridderkerk om kinderen een stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport.

De kinderburgemeester heeft de volgende taken:

  • Ceremonieel: hij/zij gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk aan de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 en 5 mei. Het gaat vooral om activiteiten voor kinderen en jongeren.
  • Ambassadeur voor kinderzaken: hij/zij praat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven. De kinderburgemeester is voor hen het aanspreekpunt.
  • De kinderburgemeester heeft verschillende speerpunten waar hij/zij zich voor inzet.

Kinderburgemeester Meike Oosterwijk

Meike Oosterwijk is de huidige kinderburgemeester van Ridderkerk. Op 16 februari 2023 is ze geïnstalleerd in de gemeenteraad. Ze nam het stokje over van de vorige kinderburgemeester, Maylin Ouwens.

Speerpunten

Meike heeft 3 speerpunten waar zij zich voor inzet: meer buitenspelen, pesten op school tegengaan en Ridderkerk ‘schoner’ maken.

Contact

E-mail: kinderburgemeester@ridderkerk.nl