Pilot Opkopen Schulden Jongeren

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en inwoner van de gemeente Ridderkerk? Heb je financiële problemen en mogelijk ook problemen op het gebied van bijvoorbeeld opleiding, wonen of gezondheid? Kom je om welke reden dan ook niet in aanmerking voor de bestaande (reguliere) schuldhulpverlening? Ben je echt gemotiveerd en in staat om te werken aan je toekomst? Blijf dan niet rondlopen met jouw problemen en meld je aan voor de Pilot Opkopen Schulden Jongeren.

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Aanmelden pilot Opkopen Schulden Jongeren

De pilot Opkopen Schulden Jongeren is bedoeld voor jou als jongere met schulden die om welke reden dan ook niet in aanmerking komt voor de bestaande (reguliere) schuldhulpverlening. Wij willen jou perspectief bieden op een toekomst zonder schulden.

Onze hulp bestaat uit intensieve begeleiding en schuldsanering. Eerst gaan wij met je in gesprek om al jouw problemen in kaart te brengen. Daarna maken wij samen een perspectiefplan waarin doelen en afspraken staan. Alle schulden worden bij elkaar gevoegd en in één keer afgekocht en gesaneerd door de gemeente. Dit betekent dat jij nog maar één schuldeiser overhoudt: de gemeente. De resterende schuld kun je bijvoorbeeld terugbetalen door middel van een tegenprestatie. Zoals bijvoorbeeld het afmaken van een opleiding, het lopen van een maatschappelijke stage of het afbetalen van de schuld wanneer je een baan hebt. Tegelijkertijd gaan we je begeleiden bij het vinden van rust en stabiliteit in jouw situatie om verder te kunnen werken aan eventuele andere problemen. Zoals bijvoorbeeld het vinden van een baan of woning. Of misschien wil je aan een persoonlijk probleem werken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verslaving of psychosociale problemen.

Eén ding is zeker: je staat er niet alleen voor! Binnen de Pilot Opkopen Schulden Jongeren werkt de gemeente Ridderkerk met Facet, SchuldhulpMaatje en Kredietbank Nederland.

Wat gaan deze instanties voor je doen?

Gemeente Ridderkerk

De jongerenschuldhulpverlener van de gemeente zorgt ervoor dat jij deel kan nemen aan deze pilot en schakelt andere organisaties in om hulp te bieden. De jongerenschuldhulpverlener kijkt ook mee of jouw traject goed verloopt.

Facet

Jij gaat samen met de jongerenwerker van Facet ervoor zorgen dat de doelen en afspraken uit jouw perspectiefplan behaald en nagekomen worden. Daarnaast biedt de jongerenwerker je de nodige begeleiding en nazorg.

Kredietbank Nederland

De medewerker van Kredietbank Nederland gaat in gesprek met jouw schuldeisers om de schulden te saneren.

SchuldhulpMaatje

Een SchuldhulpMaatje kan je praktische hulp bieden op allerlei gebieden zoals administratie, inkomen en contact met instanties bijvoorbeeld.

Kan de pilot Opkopen Schulden Jongeren jou mogelijk helpen? Meld je dan aan door het contactformulier in te vullen.