Kinderburgemeester Meike Oosterwijk

Meike Oosterwijk is de huidige kinderburgemeester van Ridderkerk. Op 16 februari 2023 is ze geïnstalleerd in de gemeenteraad. Ze nam het stokje over van de vorige kinderburgemeester, Maylin Ouwens.

In het bijzijn van de gemeenteraad, het college en haar familie kreeg Meike Oosterwijk uit handen van burgemeester Anny Attema de ambtsketen omgehangen.

Aanspreekpunt voor kinderen

“Ik vind het heel leuk dat ik kinderburgemeester mag zijn komend jaar. Deze periode wil ik het aanspreekpunt zijn voor alle kinderen die in Ridderkerk wonen’’, zegt Meike over haar benoeming.

De kinderburgemeester is een initiatief van de Gemeente Ridderkerk om kinderen een stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Als kinderburgemeester gaat Meike met de burgemeester of een van de wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen, zoals de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en de dodenherdenking op 4 mei. Soms houdt ze een korte toespraak. Ook vergezelt ze de burgemeester bij de uitreiking van koninklijke onderscheidingen tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

Ook krijgt Meike de kans om zelf activiteiten te organiseren en doet een ‘verkiezingsbelofte’ waarvoor ze zich het komende jaar inzet, bijvoorbeeld dat kinderen minder worden gepest.

App ontwikkelen

In haar sollicitatiefilmpje vertelt Meike dat ze een app wil ontwikkelen waarmee leeftijdsgenootjes elkaar kunnen vinden om bijvoorbeeld samen buiten te spelen, zodat ze minder tijd besteden aan gamen. Ook pleit ze ervoor dat speeltuinen worden voorzien van toestellen geschikt voor jonge en wat oudere kinderen.

Meike’s favoriete vakken op school zijn geschiedenis, gym en rekenen. Ze doet aan kunstschaatsen en speelt graag buiten, o.a. de skatebaan aan de Sportlaan. Ze houdt ook veel van dieren.

Contact

E-mail: kinderburgemeester@ridderkerk.nl