• Minister bekijkt Ridderkerkse oplossingen voor woningtekort

Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft donderdagmorgen een werkbezoek aan Ridderkerk gebracht. Hij bekeek samen met wethouder Kees van der Duijn Schouten woningbouwconcepten die kunnen helpen om het grote tekort aan woningen terug te dringen.

• Goud en zilver voor Ridderkerkse brandweer

Het Ridderkerkse brandweerkorps heeft zich uitstekend gepresenteerd tijdens de internationale World Police and Fire Games in Rotterdam.

• Volop vakantiepret: 3x2 en Jeugdland

De Ridderkerkse jeugd hoeft zich in de laatste weken van de zomervakantie niet te vervelen. Deze week staat het bekende vakantiefestijn Jeugdwielertour 3x2 op het programma. En volgende week, van dinsdag 16 augustus tot en met vrijdag 19 augustus, is sporthal De Fakkel het decor van Jeugdland.

• Kinderboerderij eerder dicht door hitte

Kinderboerderij De Dierenhof aan de Oosterparkweg sluit in ieder geval tot en met zondag 14 augustus om 14.00 uur de poort. Dat is besloten vanwege de hete dagen die er aan komen.

• De poëzietegels worden vernieuwd

U komt ze op allerlei plekken in Ridderkerk tegen: tegels met korte dichtregels of een rijmpje. Deze 45 ‘poëzietegels’ worden vernieuwd.

• Ben je de Bob? Zeg het hardop!

Lekker het terras op, spontaan richting de Waal of naar een tuinfeestje? Denk voor u op pad gaat goed na over hoe u thuiskomt: spreek af wie de BOB is!

• Parkeerverbod deel Oostmolendijk

Waterschap Hollandse Delta, gemeente Ridderkerk en politie willen een parkeerverbod instellen aan een deel van de Oostmolendijk.

• ‘Brand komt bij je thuis’-huis aan Chopinstraat

Een woning aan de Chopinstraat in Slikkerveer is de komende drie maanden ingericht als een voorlichtingscentrum over brandpreventie. In het ‘Brand komt bij thuis’-huis kan iedereen binnenlopen voor tips over het voorkomen van brand.

• Afspraken voor beter parkeren deelscooters

Steeds meer deelscooters worden op de juiste manier geparkeerd, maar dat moet nog beter. Daar zijn nieuwe afspraken over gemaakt met aanbieder GO Sharing.

• Werkzaamheden aan Rijksstraatweg

Aan de Rijksstraatweg wordt vanaf maandag 25 juli gewerkt tussen de Waalweg en de Achterambachtseweg.

RSS feed