• Burgemeester Anny Attema heeft maandagmorgen Bouwstad geopend. Het evenement van Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer duurt tot en met 23 juli 2021.
  • Vanaf maandagochtend 9 augustus 05.00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast wordt in beide richtingen het verkeer via één rijstrook over de brug geleid.
  • Van donderdag 29 juli 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus is het tijdelijk niet mogelijk om paspoorten en identiteitskaarten aan te vragen bij de gemeente. De reden is de invoering van een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart in ons systeem.
  • Een aantal inwoners van Ridderkerk rondde onlangs met succes een opleiding af waarmee ze aan de slag kunnen in de zorg en niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Wethouder Laurens Franzen (werk en inkomen) ontving hen in het gemeentehuis om hen te feliciteren met deze belangrijke mijlpaal.
  • Drie Ridderkerkse kunstenaars brachten een ‘kunstvisite’ aan Ridderkerkse senioren.
  • De zes organisaties die gehuisvest zijn in het gemeentehuis aan het Koningsplein gaan nog nauwer met elkaar samenwerken. Ze ondertekenden hiervoor een overeenkomst.
  • Informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
  • De openbare basisschool De Noord aan de Bilderdijklaan heeft het verkeersveiligheidslabel ‘School op Seef’ behaald. Het bijbehorende certificaat en bordje werden dinsdagmorgen uitgereikt door wethouder Peter Meij (verkeer).
  • Bij het Lancaster-monument aan de Rijksstraatweg werd donderdag 1 juli het neerstorten van de Lancaster bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog herdacht.
  • Kent u een jonge held? Een kind tussen de 6 en 18 jaar dat het verschil maakt in Ridderkerk? Zet hem of haar dan met het Jeugdlintje in het zonnetje!