• Coronavirus

Voor meer informatie over de ontwikkelingen rond het coronavirus kunt u terecht op de websites van GGD en RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 030 - 274 91 11.

• Eerste Hulp bij Schulden van start

Wethouder Laurens Franzen (werk en inkomen) kreeg vorige week woensdag het eerste kaartje overhandigd van EHBS Ridderkerk: Eerste Hulp Bij Schulden. Hebt u vragen, wilt u hulp of wilt u informatie? Dan kunt u een WhatsApp-bericht sturen naar 0641799814.

• Buurtbelang zet kans om in mooi plan

Stichting Buurtbelang Drievliet heeft met buurtbewoners een plan gemaakt voor een stuk grond aan de Windmolen, waar nu nog voormalig schoolgebouw De Botter staat. De gemeente bood de stichting de mogelijkheid om zelf met een voorstel te komen. De achttien appartementen moeten de doorstroming in de buurt bevorderen.

• Werken aan de weg

Binnenkort voeren wij op verschillende plekken in Ridderkerk werkzaamheden aan de weg uit.

• Bedankje voor zwerfafval-ruimers

Wethouder Peter Meij is blij dat zoveel Ridderkerkers zich inzetten voor minder zwerfafval in hun leefomgeving. Daarom zette hij een aantal van deze mensen vorige week donderdag in het zonnetje.

• Gratis nestkast: help eikenprocessierups bestrijden

Om de eikenprocessierups te bestrijden roepen we volgend jaar de hulp in van de ultieme rupsenvanger: de koolmees. Daarom geven we 100 nestkasten weg aan inwoners, om zo het aantal koolmezen te vergroten.

• 14 maart: Slim Verbouwen Beurs

Wilt u uw woning of bedrijfspand comfortabeler en energiezuiniger maken? Kom dan op zaterdag 14 maart tussen 10.30 - 15.30 uur naar de Slim Verbouwen Beurs in Hotel van der Valk in Ridderkerk. Het wordt een dag vol slimme en duurzame ideeën, voor inwoners en ondernemers. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om het comfort en de duurzaamheid van uw huis of bedrijfspand te verbeteren? Diverse lokale ondernemers helpen u graag de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

• Werkzaamheden aan het Koningsplein

Op het Koningsplein wordt vanaf maandag 17 februari gewerkt. Er komt een kunsttoepassing: het ontwerp ‘DesireLines’ van Kasboek art & design.

• Wijkcentrum West officieel heropend

Wethouder Marten Japenga verrichtte maandag de officiële heropening van Wijkcentrum West aan Boksdoornstraat 80. Het beheer van de voormalige 'Gasterij De Ontmoeting' is op 1 januari overgegaan van woonzorgcentrum Riederborgh naar Facet Ridderkerk.

• Is uw AED al aangemeld?

De gemeente inventariseert de AED’s in Ridderkerk (Automatische Externe Defibrillator) en heeft een online overzichtskaart gemaakt. Een AED kan gebruikt worden bij de reanimatie van iemand met een hartstilstand.