• Besluiten van de raad van 23 mei 2019

De raad heeft op donderdag 23 mei 2019 vergaderd en de volgende besluiten genomen:

• Tussentijdse opkomstpercentages verkiezingen Europees Parlement

U kunt vandaag naar de stembus om te stemmen voor het Europees Parlement. Hier vindt u de opkomstpercentages van 10.00, 13.00 en 19.00 uur van de stembureaus in de gemeente Ridderkerk.

• Vanaf 1 juli gratis OV voor ouderen

Er is goed nieuws voor Ridderkerkers die AOW ontvangen. Vanaf 1 juli kunnen zij gratis reizen met het openbaar vervoer van de RET. Komt u daarvoor in aanmerking? Dan krijgt u deze maand een brief van de gemeente met uitleg over hoe u het product ‘vrij reizen’ aan kunt vragen.

• Juni is de Maand van het Centrum

De Maand van het Centrum is bijna aangebroken. Tot en met 28 juni organiseren we allerlei activiteiten in en rond het ‘Centrumplekkie’ aan het Sint Jorisplein (waar eerst boekhandel Bruna zat). We nodigen u van harte uit om mee te denken over de toekomst van het Centrum.

• Nieuw Integraal Accommodatieplan gepresenteerd

Hoe kunnen scholen, gymzalen en sportaccommodaties – allemaal eigendom van de gemeente – op de beste en efficiëntste manier worden benut door de inwoners? Die vraag wordt beantwoord in de nieuwe versie van het Integraal Accommodatieplan (IAP) ), die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd. ,,Dit is één van de speerpunten uit ons collegeprogramma 2018-2022. Ik ben erg tevreden met het plan. We hebben met elkaar creatieve oplossingen bedacht”, zegt wethouder Henk van Os.

• Uitslag onderzoek speelplek Eikendreef

Binnenkort gaan wij de speelplek tegenover Eikendreef in het Reijerpark opnieuw inrichten. Via een online vragenlijst kon u meedenken over de nieuwe inrichting van de speelplek.

• Tien Ridderkerkers koninklijk onderscheiden

Volgens een mooie Nederlandse traditie is het de vrijdag voorafgaand aan Koningsdag ‘Lintjesregen’. Dit jaar reikte de burgemeester tien koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners die lange tijd iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving. Negen daarvan zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

• Openingstijden en afvalinzameling rond de feestdagen

Wilt u langskomen op het gemeentehuis, iets inleveren bij de milieustraat of een afspraak maken met één van de medewerkers van de gemeente? Houd dan rekening met afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen.

• Definitieve uitslag verkiezingen Provinciale Staten en waterschap

De definitieve uitslag van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Ridderkerk is bekend. Het opkomstpercentage voor de Provinciale Staten lag dit keer op 55,41%. De meeste stemmen gingen naar Forum voor Democratie. Het opkomstpercentage voor het waterschap lag op 52,31%. De meeste stemmen gingen naar Waterschapspartij Hollandse Delta.

• Tussentijdse opkomstpercentages verkiezingen

U kunt vandaag naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten en waterschap. Hier vindt u de opkomstpercentages van 10.00, 13.00 en 19.00 uur van de stembureaus in de gemeente Ridderkerk.