• Even voorstellen | De gemeente Ridderkerk is sinds begin september een nieuw team rijker: het W.B.E-team. Dat staat voor Wijken, Bedrijven en Evenementen. Het team zet zich in om het wonen, leven en ondernemen in Ridderkerk zo aangenaam mogelijk te maken.
  • Wie een goed idee heeft voor het sociaal domein (zorg en ondersteuning aan inwoners), kan hiervoor een eenmalige subsidie aanvragen. Er is een prijsvraag uitgeschreven.
  • Vorige week donderdag lanceerde wethouder Marten Japenga het vernieuwde Cultuurmenu Ridderkerk én de website Cultuur in Ridderkerk. Dit deed hij samen met de leerlingen van groep 8 van basisschool De Bosweide.
  • Informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
  • Kan ik na de Brexit met een ID-kaart naar het VK reizen? Of heb ik een paspoort nodig?
  • Maakt u zich ernstig zorgen om iemand? Bijvoorbeeld een naaste of buurman die verward is, niet (meer) voor zichzelf kan zorgen, in een vervuild huis woont of veel problemen heeft en dreigt af te glijden? Bel dan het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag via 0800-1205.
  • Er worden opnames gemaakt ter voorbereiding op de werkzaamheden
  • Buurtpreventie Bolnes heeft samen met Aart van Dragt (bekend van Natuurvereniging IJsselmonde en surveillant bij Buurtpreventie) een wandelroute uitgezet langs een deel van de 2.200 bomen in Bolnes.
  • De gemeente en de Sint Jorisparochie gaan samen nadenken over een nieuwe bestemming voor de plek van de Sint Joriskerk, op de hoek van de Koninginneweg en Hovystraat. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de gemeente, het parochiebestuur en het Bisdom Rotterdam.
  • Ridderkerk staat van 20 tot en met 24 september in het teken van de Brein & Beweging Week.