• De kleuterobservatiegroep van speciaal kindcentrum De Burcht begint resultaten op te leveren. Vorig schooljaar begon een pilot om leerlingen tussen vier en zeven jaar die achter dreigen te raken in hun ontwikkeling, extra te ondersteunen.
  • Vorige week donderdag overhandigde wethouder Marten Japenga het eerste exemplaar van de Kidskaart aan leerlingen van De LeerOnderneming. De plattegrond laat zien waar je als kind leuke dingen kunt doen die geen of weinig geld kosten.
  • Selina Harpal, leerling van basisschool De Piramide, vindt het maar wat eng om de Burgemeester De Zeeuwstraat over te steken. Er ligt wel een zebrapad vlakbij de school, en ze kijkt goed uit, maar dat helpt niet veel.
  • De vergaderingen worden digitaal gehouden, maar zijn live (en achteraf) te volgen via internet.
  • Vanuit verschillende gemeenten in onze regio komen meldingen van verdachte telefoontjes van oplichters die zich voordoen als de Belastingdienst. Ook komen signalen binnen over vreemde e-mails, sms-berichten en appjes. Let dus goed op als u zo'n telefoontje ontvangt en geef niet zomaar uw gegevens!
  • Wethouder Marco Oosterwijk verrichtte maandag de officiële opening van de bouwplaats voor achttien appartementen aan de Windmolen. Ook sloeg hij de officiële heipaal.
  • Met de gratis service ‘Over uw buurt’ kunt u zien of er een vergunning in uw buurt is aangevraagd of verleend. Ontvang rechtstreeks een melding in uw mailbox of bekijk het op de kaart in de app.
  • Het project ‘MIRT-Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem’ doet onderzoek naar een betere doorstroming en een verkeersveilige A15. Over de voortgang van dit project is woensdag 16 juni een online informatiebijeenkomst. Als u meer te weten wilt komen over de plannen voor de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem, bent u hierbij van harte welkom.
  • Op dit moment wordt de nieuwe gemeenteapp voor Ridderkerk ontwikkeld. Een app die u direct toegang geeft tot de meest gebruikte opties op onze website. Daarnaast kunt u twee voorkeursadressen opslaan, waardoor u gericht meldingen kunt ontvangen over bijvoorbeeld bekendmakingen in uw omgeving. Zo weet u precies welke vergunningen er zijn verleend en welke werkzaamheden er plaatsvinden. Ook kunt u meldingen doorgeven die betrekking hebben op de openbare ruimte, zoals een losliggende stoeptegel. Anders dan op onze website vindt u in de app ook een cultuurhistorische kaart, waar u bij alle gemarkeerde locaties ook direct meer informatie kunt lezen.
  • Hebt u een goed idee om Ridderkerkers aan het sporten en bewegen te krijgen of houden? Dan kunt u aansluiten bij het Sportakkoord en een aanvraag indienen voor budget.