Zeeverkenners Brandaen
  • Snoeien laat planten groeien en bloeien

De plantsoenen van de gemeente worden deze winterperiode weer gesnoeid om klaar te zijn voor het voorjaar. Door oude, dode takken te verwijderen krijgen de planten weer ruimte en zonlicht om te kunnen groeien en bloeien. Zo houden we de planten gezond en leven ze langer.

• Besluitenlijst gemeenteraad 19 december 2018

De raad heeft op donderdag 13 december 2018 vergaderd en besluiten genomen over:

• Gebruik dak De Werf voor plaatsen zonnepanelen
    • Zienswijze over voornemen Metropoolregio Rotterdam Den Haag om deel te nemen aan een coöperatieve vereniging
    • Belastingverordeningen en –tarieven 2019
    • Slotwijziging 2018
  • Hardlooproutes in Ridderkerk

In Ridderkerk liggen twee gemarkeerde hardlooproutes. De routes zijn gerealiseerd door de gemeente in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab. De routes zijn 5 en 10 kilometer lang. De route van 5 kilometer is met groen gemarkeerd en de route van 10 kilometer met rood.

• Geen gezeur aan de deur

Veel mensen vinden het geen probleem als er aangebeld wordt voor een collecte. Vaak zijn dat bekenden uit de buurt die in hun vrije tijd geld inzamelen voor goede doelen of de lokale vereniging. Minder leuk vinden we het als we gestoord worden door colporteurs die ons van alles willen verkopen.