Zeeverkenners Brandaen
  • Gewijzigde dienstverlening tijdens feestdagen

Tijdens Kerst en op 1 januari zijn het gemeentehuis en de milieustraat dicht. De inloopspreekuren van de Wijkteams vervallen van maandag 24 december tot en met vrijdag 3 januari.

• Hardlooproutes in Ridderkerk

In Ridderkerk liggen sinds kort twee gemarkeerde hardlooproutes. De routes zijn gerealiseerd door de gemeente Ridderkerk in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab. Met de realisatie van de twee routes hoopt de gemeente dat de beweegparticipatie onder de Ridderkerkers verhoogd wordt. Een duidelijk uitgezette route kan soms net dat extraatje zijn om te gaan starten met (hard)lopen.

• Geen gezeur aan de deur

Veel mensen vinden het geen probleem als er aangebeld wordt voor een collecte. Vaak zijn dat bekenden uit de buurt die in hun vrije tijd geld inzamelen voor goede doelen of de lokale vereniging. Minder leuk vinden we het als we gestoord worden door colporteurs die ons van alles willen verkopen.

• Innovatiemarkt: de nieuwste snufjes om uw woning te verduurzamen

Bent u benieuwd naar de laatste ‘snufjes’ om uw woning te verduurzamen? Ga dan zaterdag 8 december naar de innovatiemarkt in de WoonWijzerWinkel. Koplopers uit de markt presenteren de nieuwste oplossingen!

• Hoe gaat het met de kinderen in Ridderkerk

Met het merendeel van de kinderen in de regio Rotterdam-Rijnmond gaat het goed. Minder ouders roken in huis, maar kinderen spelen minder vaak buiten. Wilt u weten hoe het met de kinderen in Ridderkerk gaat? Ga dan Gezondheidinkaart.nl.