• Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties gegevens van inwoners, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Ziet u een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.
  • Nieuwe beheerder dierenweide Lohmanpark

De dierenweide in het Lohmanpark heeft een nieuwe beheerder: Gijsbert Stok van Natuurboerderij De Waarden. Onlangs tekende hij de gebruiksovereenkomst met de gemeente, vertegenwoordigd door wethouder Peter Meij.
  • Laatste kavel Van Peltterrein verkocht

Het Van Peltterrein is uitverkocht. Wethouder Marco Oosterwijk tekende onlangs de koopovereenkomst voor de laatste bouwkavel aan van de Van Ruisdaelstraat, gekocht door de familie Hardenbol. De wethouder had voor de kopers een kruiwagen meegebracht. Die komt van pas als het huis gebouwd en de tuin aangelegd is.
  • Gemeente geeft startschot visie op rivieroevers

Donderdag 14 januari ging het internetplatform ‘Rivieroevers‘ live. De gemeente wil hiermee bewoners, bedrijven, grondeigenaren en andere belanghebbenden betrekken bij het opstellen van een gebiedsvisie.
  • Ridderkerk vraagt met brandbrief aandacht voor ‘vergeten’ ondernemers

Wethouder Henk van Os wil, samen met wethouders van regiogemeenten, een brandbrief naar het kabinet sturen om het leed van ‘vergeten ondernemers’ onder de aandacht te brengen.
  • Uw aanslag gemeentebelasting digitaal

Eind februari krijgt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Via de Berichtenbox van MijnOverheid kunt u deze digitaal ontvangen. Gemakkelijk en beter voor het milieu.
  • Sneller naar een passende baan met HalloWerk

De gemeente heeft na een pilot de samenwerking met HalloWerk verlengd. Via dat platform kunnen inwoners die vanuit een uitkering werk zoeken en werkgevers elkaar gemakkelijk vinden.
  • Coronavirus

Informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
  • Vrijwilligersprijzen naar Shafiqa Habib en vrijwilligers Hospice De Reiziger

De winnaars van de Ridderkerkse vrijwilligersprijzen zijn bekend. De Jaap van der Graafprijs (voor individuele vrijwilligers) is toegekend aan mevrouw Shafiqa Habib. Sinds 2005 is ze vrijwilligster bij Vluchtelingenwerk in Ridderkerk. Ze leverde een grote bijdrage aan de integratie van nieuwkomers in de Ridderkerkse samenleving. De groepsprijs gaat naar de ongeveer 130 vrijwilligers van de Hospice De Reiziger in Barendrecht. Het hospice staat ook open voor inwoners van Ridderkerk en een deel van de vrijwilligers die er werken, komt uit Ridderkerk.
  • Regeling Meedoen 2021

Met een minimum inkomen is het soms moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Het geld gaat vaak op aan de vaste lasten en de dagelijkse boodschappen. Een dagje uit of lid worden van een sportclub kan er dan bij inschieten. Via de regeling Meedoen is een tegemoetkoming mogelijk voor volwassen en kinderen om mee te kunnen doen aan maatschappelijke activiteiten.