• Regel ritten met Vervoerscentrale BAR ruim op tijd

Maakt u tijdens kerst of oud en nieuw gebruik van collectief taxivervoer? Vraag dan op tijd uw taxiritten aan bij Vervoerscentrale BAR.

• Nieuw kunstwerk voor rouwcentrum Vredehof

Kunstenaar Mark Isarin heeft een kunsttoepassing ontworpen voor rouwcentrum Vredehof. Gemeente Ridderkerk nodigde kunstenaars uit om zich aan te melden voor het ontwerpen hiervan. De vakjury koos het ontwerp van Isarin als winnaar.

• Hou ´t gezellig: stook bewust

Heeft u plannen om de open haard of houtkachel te laten branden? Doe er dan in ieder geval alles aan om de gezondheidsrisico’s en milieuschade tot een minimum te beperken. En voorkom rookoverlast voor uw omgeving. Maak gebruik van onderstaande tips.

• Samen naar een veiliger sportklimaat

Als sportclub wil je de zaken binnen je vereniging goed op orde hebben. Je werkt vaak met en voor kwetsbare groepen, zoals kinderen, ouderen of mensen met een beperking. Het document ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’ kan daarbij helpen.

• Besluiten van de raad van 21 november

De raad heeft op donderdag 21 november 2019 vergaderd en de volgende besluiten genomen:

• Meer grip op uw geldzaken

Vorig week is de Geldkrant huis aan huis verspreid in Ridderkerk. Een krant voor iedereen die grip op zijn geld wil krijgen, houden en verstevigen. Want dat geeft rust. De Geldkrant biedt voor iedereen nuttige informatie, tips en handige tools.

• Meedenken over het centrum: komt u ook?

De tweede stakeholdersbijeenkomst (meedenkmoment) over de visie voor het Ridderkerkse centrum is op dinsdag 26 november van 19.30 tot 21.30 uur. Daar nodigen we u graag voor uit. Met de visie willen we een centrum ontwikkelen met een winkelgebied dat qua omvang, levendigheid en voorzieningenaanbod past bij Ridderkerk.

• Schop in de grond voor supersnelle verbinding

L2Fiber gaat in Ridderkerk supersnel internet aanbieden. Wethouder Marten Japenga en Oscar Kuiper, eigenaar van L2Fiber, staken donderdag 31 oktober symbolisch de schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

• Fitcoins in Ridderkerk

Ridderkerk is gestart met fitcoins. Een project met als doel volwassenen te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen. Spaar voor gezonde producten en diensten door meer te bewegen!

• Vier stimuleringsregelingen

De gemeente vindt doorstroming op de woningmarkt belangrijk en wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast moedigen we investeringen in duurzaamheid aan.