• Veel afspraken bij extra testlocatie

Sinds deze week kunt u zich in sporthal De Wissel door de GGD laten testen op het coronavirus. De GGD opende hier afgelopen maandag een testlocatie. De reden hiervoor is dat het aantal besmettingen in deze regio hoog is.
  • Twee dagen Lintjesregen

De Lintjesregen van 2021 kan gelukkig doorgaan. De uitreiking is dit jaar verdeeld over twee dagen. Vanwege de coronamaatregelen past het programma niet in één dag.
  • 4 mei-herdenking dit jaar zonder publiek

Dinsdag 4 mei herdenken we ook in Ridderkerk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere vredesmissies. Vanwege de coronacrisis is deze herdenking anders dan andere jaren.
  • EUR onderzoekt voor BAR-gemeenten waar de kansen liggen om de klimaatdoelen te halen

De Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzoekt voor de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard waar de kansen liggen om de klimaatdoelstelling voor 2050, wanneer Nederland nagenoeg CO2 neutraal moet zijn, te halen. Een voor Nederland nog niet eerder vertoonde, unieke opdracht en samenwerking.
  • De Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 aangeboden aan de gemeenteraad

In 2050 hebben alle inwoners en bedrijven de beschikking over betaalbare, betrouwbare, veilige en schone energie. Dit is het doel van de energieregio Rotterdam - Den Haag waar Ridderkerk deel van uitmaakt. Voor deze serieuze ambitie is een strategiedocument geschreven: de regionale Energie strategie (RES) 1.0.
  • Parkeren met vergunning aan Kerksteeg

Parkeren in de Kerksteeg en aan de Benedenrijweg tussen de Kerksteeg en Kerksingel kan binnenkort alleen nog met een parkeervergunning.
  • Buitenspeel-prijzen voor fanatieke schatzoekers

Ruim 360 ouders en kinderen deden vorige maand mee met de buitenspeelcampagne van Vet Gezond. Vorige week woensdag reikte wethouder Henk van Os de prijzen uit. Vanwege het enorme succes waren daar geen 8, maar wel 34 prijswinnaars.
  • Extra testlocatie in Ridderkerk

Vanwege een aanhoudend hoge infectiedruk in een aantal gemeenten opent GGD Rotterdam-Rijnmond van 12 tot en met 30 april tijdelijke extra testlocaties, waarvan één in Ridderkerk.
  • Drukte bij de balies in het gemeentehuis

Vanwege alle coronamaatregelen mogen er minder mensen in het gemeentehuis zijn en zijn er bij de afdeling Burgerzaken minder balies open. Het kan daardoor voorkomen dat u langer moet wachten voordat u langs kunt komen.
  • Update ‘tussen wal en schip’

Herinnert u zich nog dat wij samen met collega-wethouders van Albrandswaard en Barendrecht op nationale tv een oproep deden aan het kabinet? We vroegen op 25 januari om maatwerkoplossingen voor lokale ondernemers. Wat is er daarna gebeurd?