• Bankjes richting winkelcentra

De gemeente gaat op belangrijke looproutes naar winkelcentra bankjes neerzetten, zodat ouderen en wie niet goed ter been zijn daar even kunnen uitrusten. Het eerste bankje staat er al, voor kerkgebouw Levensbron aan de Jan Luykenstraat. Inwoners van Drievliet kunnen daar een tussenstop maken.

• Kom op de koffie met uw ideeën

Hebt u ideeën voor uw wijk of buurt? Of wilt u de gemeente iets vragen of vertellen? Kom dan woensdag 18 september op de koffie. Alle inwoners zijn die dag welkom in de huiskamer van Ridderkerk.

• Veelgestelde vragen afvalbeleid Ridderkerk

Lees hier veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over het nieuwe beleidsplan afval en grondstoffen.

• Pop up-tuin vol inspiratie

Op het Sint Jorisplein staat vrijdag 30 augustus een mobiele inspiratietuin. U kunt daar in het kader van de actie Operatie Steenbreek – tegel eruit, plant erin –tussen 18.00 en 21.00 uur komen kijken. Wie naar het SER Zomerconcert ‘De IJsselmannen’ gaat, kan meteen de tuin bezoeken.

• Buiten sporten met uw (klein)kind

Mark Schouten van Sportief met Mark heeft de wedstrijd ‘Ridderkerk naar buiten’ gewonnen, die eerder dit jaar is uitgeschreven door de gemeente en stichting Ravottuh. Mark heeft het idee ingediend voor buitensporttrainingen die volwassenen samen met hun (klein)kind kunnen volgen.

• Unieke en tijdloze ontwerpen in gemeentehuis

Afgelopen maandag heeft ontwerper Marcel Timmers de expositieruimte in het gemeentehuis ingericht met zijn unieke en tijdloze ontwerpen van metaal.

• Wie verdient volgens u de vrijwilligersprijs?

Vele vrijwilligers maken in Ridderkerk het verschil voor een ander. Wie nomineert u dit jaar voor de vrijwilligersprijzen? De prijzen zijn een mooie blijk van waardering voor alles wat zij belangeloos voor de Ridderkerkse samenleving doen.