• De raad vergadert op 21 november 2019

U bent van harte welkom om de vergadering in het gemeentehuis bij te wonen. De vergadering start om 20.00 uur.

• Meer grip op uw geldzaken

Vorig week is de Geldkrant huis aan huis verspreid in Ridderkerk. Een krant voor iedereen die grip op zijn geld wil krijgen, houden en verstevigen. Want dat geeft rust. De Geldkrant biedt voor iedereen nuttige informatie, tips en handige tools.

• Meedenken over het centrum: komt u ook?

De tweede stakeholdersbijeenkomst (meedenkmoment) over de visie voor het Ridderkerkse centrum is op dinsdag 26 november van 19.30 tot 21.30 uur. Daar nodigen we u graag voor uit. Met de visie willen we een centrum ontwikkelen met een winkelgebied dat qua omvang, levendigheid en voorzieningenaanbod past bij Ridderkerk.

• Schop in de grond voor supersnelle verbinding

L2Fiber gaat in Ridderkerk supersnel internet aanbieden. Wethouder Marten Japenga en Oscar Kuiper, eigenaar van L2Fiber, staken donderdag 31 oktober symbolisch de schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

• Inschrijving gratis boom gesloten

De bomenactie in Drievliet is een groot succes. De animo was zo groot dat eind vorige week het maximaal aantal bomen al was aangevraagd. Daarmee is de inschrijving nu gesloten.

• Fitcoins in Ridderkerk

Ridderkerk is gestart met fitcoins. Een project met als doel volwassenen te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen. Spaar voor gezonde producten en diensten door meer te bewegen!

• Vier stimuleringsregelingen

De gemeente vindt doorstroming op de woningmarkt belangrijk en wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast moedigen we investeringen in duurzaamheid aan.

• Gemeente zet extra in om zwerfafval tegen te gaan

Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Daarom nemen we een aantal maatregelen, waaronder het opnieuw plaatsen van openbare afvalbakken.

• Veelgestelde vragen afvalbeleid Ridderkerk

Lees veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over het nieuwe beleidsplan afval en grondstoffen op de website van BAR Afvalbeheer.