Kent u iemand die een lintje verdient?

4 mei 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

U kunt nu al een lintje aanvragen voor volgend jaar. Kent u iemand die zich al jaren vrijwillig en op een bijzondere manier voor de maatschappij inzet? Vraag dan voor 1 juli een koninklijke onderscheiding aan voor 2024.

Voor een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Zoals vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen. Ook iemand die in zijn werk bijzondere prestaties levert en zich daarmee onderscheidt, kan worden benoemd. Dit moet dan wel echt uitstijgen boven wat normaal gesproken verwacht mag worden in een dergelijke functie.

Op lintjes.nl/voordragen vindt u meer informatie over de aanvraagprocedure en voorwaarden om in aanmerking te komen. Na het invullen van het voorstelformulier, maakt u een afspraak met de kabinetsmedewerker van de burgemeester. Neem hiervoor contact op met Marleen van Campen via telefoon (0180) 451 280 of e-mail m.v.campen@ridderkerk.nl.