Nieuws

Wereldwinkel in gemeentehuis

In de hal van het gemeentehuis staat sinds vorige week een vitrinekast die ingericht is met een selectie uit het gevarieerde aanbod van Wereldwinkel Ridderkerk.

Muziek voor het goede doel

Zaterdag konden Ridderkerkers opnieuw vanaf het water genieten van muziek. Burgemeester Marco Oosterwijk opende de tweede editie van Concert aan de Waal. Daarna genoten de toehoorders vanuit hun sloepen van muziek in allerlei vormen: soul, pop en elektronische muziek. Na Ruth Jacott beklommen OG3NE, Thomas Berge, Marnix Emanuel, Guus Bok…

Met sport en spel meer ‘thuis’ in Nederland

Vluchtelingen, statushouders en vrijwilligers uit Ridderkerk hadden vrijdag 15 september een gezellige middag met elkaar op het terrein van KCR Korfbal.

Vrolijke theatervoorstelling ‘Pannenkoeken uit Syrië!’

Taalgrapjes, muziek en pannenkoeken: met de theatervoorstelling Pannenkoeken uit Syrië konden kinderen en nieuwkomers meer te weten komen over het leren van de Nederlandse taal.

Praat met de gemeenteraad

Wilt u kennismaken met de gemeenteraadsleden en burgerleden? Wilt u hen vertellen wat uw ideeën zijn voor Ridderkerk? Kom naar de ontmoeting rond de begroting op donderdag 5 oktober. De gemeenteraad organiseert jaarlijks een bijeenkomst rond de plannen en de begroting voor volgend jaar. De kennismaking en ontmoeting tussen gemeentebestuur,…

Wandelvierdaagse viert vijfjarig jubileum

De Ridderkerkse Wandelvierdaagse beleefde deze week haar vijfde editie. Bewoners van Reyerheem, Riederborgh, het Jasmijnhuis en het Anjerhuis liepen vier dagen achter elkaar verschillende routes door Ridderkerk.

Sociaal Tuinieren in Bolnes

Woont u in de buurt van het Haringvliethof en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het weggooien van spullen, een karweitje in de tuin of wilt u een tegel vervangen door een plantje? Kom dan naar Sociaal Tuinieren.

Lopend of op de fiets naar school

Kom te voet of met de fiets naar school: dat was de boodschap van de Schoolbrengweek afgelopen week. Op donderdag deelden leerlingen van groep acht van OBS de Noord groene en rode kaarten uit aan kinderen en ouders/verzorgers.

Burendag: elkaar ontmoeten

Beter een goede buur dan een verre vriend: zaterdag 23 september kunt u met allerlei activiteiten uw buren ontmoeten tijdens Burendag.

WijkIdeeTeam: voor én door inwoners

Het bulkt bij inwoners van de ideeën om wijken en buurten prettiger en leefbaarder te maken. Maar waar kan je met je idee terecht en waar kan je bijvoorbeeld budget aanvragen? Het antwoord is simpel: het WijkIdeeTeam.