Nieuws

Gemeente, Wooncompas en Progressie maken nieuwe afspraken over hun samenwerking

De gemeente Ridderkerk, Wooncompas en huurdersorganisatie Progressie ondertekenden op woensdag 6 december nieuwe prestatieafspraken voor de komende vier jaar.

Proeftuin zelfstandig wijkoverleg

In januari 2024 start een proeftuin zelfstandig Wijkoverleg.

Nieuwjaarsbijeenkomst: komt u ook?

Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje luiden we samen het nieuwe jaar in. U bent op dinsdag 2 januari vanaf 19.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis (Koningsplein 1) voor de nieuwjaarsbijeenkomst.

WijkIdeeTeam: voor én door inwoners

Het WijkIdeeTeam is er voor en door inwoners. Het bestaat uit vrijwilligers die zich met liefde en passie inzetten om de wijk mooi, leuk en gezellig te houden. Elk jaar krijgt het WijkIdeeTeam van de gemeente een budget waarvan activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ridderkerk heeft acht WijkIdeeTeams. We stellen twee teams hier aan u voor.

Veel creativiteit bij ontwerpwedstrijd

Chantal Waarts van het Farelcollege won de ontwerpwedstrijd voor een nieuw logo voor stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Ridderkerk. In totaal deden vijftien leerlingen van het Maximacollege, Farelcollege en het Gemini College mee aan de wedstrijd.

Tips voor minder afval

Afval scheiden is enorm belangrijk, maar het verminderen van de productie van afval is minstens zo belangrijk.

Prikken in gemeentehuis

In Theater Het Plein in het gemeentehuis (Koningsplein 1) is op de vrijdagen 8 en 15 december een priklocatie van GGD Rotterdam-Rijnmond geopend.

Gemeente officieel eigenaar historisch schoolgebouw

De gemeente Ridderkerk is sinds vrijdag 1 december officieel eigenaar van het voormalig schoolgebouw aan de Rijksstraatweg 101. In het schoolgebouw is de afgelopen jaren een museum opgebouwd waar bezoekers kunnen leren over de historische gebeurtenis die op deze plek plaatsvond. Op 15 mei 1940, een dag na het bombardement…

Marije Kitselar nieuwe gemeentesecretaris Ridderkerk

Marije Kitselar is per 1 januari 2024 de nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Ridderkerk. Ze wordt in deze functie eerste adviseur van het college en hoofd van de ambtelijk organisatie.

Wat voor zwembad wil Ridderkerk?

Zwembad De Fakkel is toe aan vernieuwing. Er liggen 3 mogelijkheden op tafel: renovatie, nieuwbouw of een combinatie van de twee. Gedurende de hele maand december kunnen inwoners van Ridderkerk en gebruikers van De Fakkel via een digitale enquête hun mening, ideeën en wensen over de toekomst van De Fakkel delen.