Efteling inspireert Ridderkerkse ondernemers

Op donderdag 11 april vond de vierde editie plaats van Sint Joris en de Zaak, het netwerkevenement voor alle Ridderkerkse ondernemers.

Cursus: hoe verduurzaam je als VvE een gebouw?

Weet u als bestuur van uw VvE al hoe u uw gebouw gaat verduurzamen? De gemeente biedt een gratis cursus aan.

Techniekfestival: workshops van bedrijven en scholen

Een virtuele vlam in de pan blussen, met een drone vliegen of timmeren: met allerlei workshops maakten basisschoolleerlingen tijdens het Techniekfestival afgelopen dinsdag kennis met de wereld van techniek.

Tegeltaxi: oude tegels gratis laten ophalen

Goed nieuws: de Tegeltaxi rijdt maandag 22 april weer door Ridderkerk.

Badmintonnen voor ieder niveau

Plezier hebben met elkaar, daar gaat het de leden van Badmintonclub IJsselmonde om. Beginners en gevorderden spelen wekelijks een avond in sporthal De Fakkel. “We spelen dan recreatief, maar soms gaat het er fanatiek aan toe.”

Uniek kijkje in de wereld van lokale kunstenaars

Op een laagdrempelige manier inwoners kennis laten maken met lokale kunstenaars: dat doet Kunstroute Ridderkerk. Dit jaar wordt de route op 20 en 21 april gehouden.

Kom naar de Buurttent Rijsoord

Verbinden, ontmoeten en ideeën uitwisselen staan centraal tijdens de Buurttent in Rijsoord, zaterdag 20 april bij de speeltuin in de Mauritshoek.

Laat uw grof snoeiafval gratis ophalen

Heeft u grof snoeiafval zoals snoeihoud en takken? BAR Afvalbeheer haalt dit één keer per vier weken op afspraak gratis op.

Vier scenario’s voor vernieuwd zwembad

Zwembad De Fakkel is toe aan vernieuwing. De afgelopen maanden deed de gemeente Ridderkerk daarom onderzoek naar de mogelijkheden hiervoor. In de raadscommissie van 16 april kan de commissie Samen Wonen haar mening geven over vier scenario’s.

Welkom voor nieuwe Nederlanders

Op donderdag 28 maart kreeg weer een aantal Ridderkerkers het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis.