Nieuws

De commissies vergaderen op donderdag 30 maart

De vergaderingen zijn openbaar. U kunt de vergadering bijwonen in het gemeentehuis of volgen via internet.

Definitieve uitslag provinciale verkiezingen en waterschapsverkiezing 2023

De definitieve uitslagen van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en van de waterschapsverkiezing 2023 zijn bekend. Waterschap Het centraal stembureau van waterschap Hollandse Delta heeft op 23 maart 2023 de definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen vastgesteld en bekendgemaakt. De definitieve uitslag, het opkomstpercentage en meer informatie zijn te vinden…

Havenhoofd officieel geopend

Het opnieuw ingerichte Havenhoofd is woensdag 22 maart officieel geopend. De wethouders Peter Meij (Ridderkerk) en Ralph Lafleur (Hendrik-Ido-Ambacht) sloten tijdens een feestelijk moment de periode van werkzaamheden af.

De Wingerd denkt mee over speelruimte

Ridderkerk telt zo’n 175 speelplekken. In alle wijken zijn ze te vinden. En veiligheid staat voorop. Daarom worden alle speelplekken regelmatig gecontroleerd en om de ongeveer 12 jaar gerenoveerd.

Een nieuwe burgemeester gezocht en gevonden

De gemeenteraad van Ridderkerk heeft woensdag 15 maart Marco Oosterwijk aanbevolen als nieuwe burgemeester van Ridderkerk. De vertrouwenscommissie heeft veel werk verzet om een nieuwe burgemeester te vinden.

Zuid-Holland bouwt circa 250.000 woningen

Zuid-Holland wil voor 2030 maar liefst 250.000 woningen bouwen. Zuid-Hollandse bestuurders en minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) hebben hiervoor de regionale realisatieagenda’s ondertekend, ook wel woondeals genoemd.

Ondernemers werken samen met BIZ

De ondernemers van Winkelhart Ridderkerk en Cornelisland blijven investeren in de kwaliteit van hun winkelgebied.

College op bezoek bij Walhout Civil

Leden van het Ridderkerks college van burgemeester en wethouders brachten dinsdag een bezoek aan Walhout Civil aan de Wagenmakerstraat.

Hoorzitting Commissie bezwaarschriften 4 april 2023

Op dinsdag 4 april 2023 houdt de Commissie bezwaarschriften een openbare hoorzitting in het gemeentehuis.

De raad vergadert op 23 maart

De vergadering is openbaar. U kunt de vergadering bijwonen in het gemeentehuis of volgen via internet.