Ridderkerk City Run zoekt vrijwilligers

Op zondag 29 september vindt de tweede editie van Ridderkerk City Run plaats. Om het evenement goed te laten verlopen, is Facet Ridderkerk hard op zoek naar vrijwilligers.

Vier dagen fietsen in en rondom Ridderkerk

Afgelopen maandag startte de 42ste editie van de Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid in Ridderkerk. Vier dagen lang konden deelnemers verschillende routes door Ridderkerk en de regio fietsen.

Monument voor 75 jaar Molukkers in Ridderkerk

De Molukse gemeenschap in Ridderkerk heeft donderdag 13 juni haar advies voor een Moluks monument overhandigd aan burgemeester Marco Oosterwijk.

Herdenking bij Lancaster-monument

Op donderdag 27 juni is er weer een herdenking bij het Lancaster-monument aan de Rijksstraatweg (nabij de kruising met de Voorweg).

Springen, schminken en ijsjes eten tijdens Buitenspeeldag

Springen op het springkussen, klimmen, touwtrekken en ijsjes eten. Kinderen konden volop genieten tijdens de Nationale Buitenspeeldag vorige week woensdag in het Erasmuspark, het sportpark bij RVVH en buurtsportlocatie Krajicek Court.

Afval scheiden met app BAR Afvalbeheer

Afval scheiden is heel belangrijk, maar kan in de praktijk best lastig zijn. Met de app BAR Afvalbeheer heeft u alle informatie over het scheiden van afval altijd bij de hand. Afval scheiden bespaart geld en energie. Van verreweg het meeste afval dat gescheiden wordt, kunnen nieuwe producten gemaakt worden.…

College bezoekt dynamisch familiebedrijf

Het college van burgemeester en wethouders bezocht afgelopen dinsdag het Ridderkerkse bedrijf Van Vugt Kruiden aan de Hoogzandweg in Rijsoord.

Centrumring: combinatie van beide varianten

Afgelopen maandag zijn de voorstellen Ontwerpkeuze Centrumring en de Beleidsregels Beeldkwaliteitplan Centrumring-oost behandeld in de gemeenteraad. De Beleidsregels Beeldkwaliteitplan Centrumring-oost zijn ongewijzigd vastgesteld. Over de Ontwerpkeuze Centrumring heeft de raad gekozen voor een combinatie van beide varianten.

De commissies vergaderen op 20 en 27 juni

U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in het gemeentehuis. U kunt op elk moment in- en uitlopen. De vergaderingen zijn rechtstreeks en achteraf te beluisteren via internet.

Tegeltaxi: oude tegels gratis laten ophalen

Goed nieuws: de Tegeltaxi rijdt maandag 22 april weer door Ridderkerk.