Veilig recreëren op en rond De Waal

3 juli 2023, 15:20
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Met meer toezicht willen we bereiken dat mensen veilig kunnen genieten en dat de flora en fauna wordt beschermd.

De recreatie op en rond De Waal neemt weer toe. Met elkaar gaan we voor een veilig en leuk vaarseizoen. Genieten op het water en van de mooie natuur in een bijzonder landschap, dat willen we allemaal. Denk daarom aan anderen en houd rekening met elkaar.

De afgelopen jaren kwamen regelmatig klachten binnen over overlast op en rond de Waal. Te hard varen was een veel gehoorde klacht. Daarom is er vanuit Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht dit seizoen regelmatig toezicht op en rond het water. Dat doen de vier gemeentes langs de Waal samen met waterschap Hollandse Delta en de politie.

Regels voor u en uw boot

Met meer toezicht willen we bereiken dat mensen op, in en langs het water veilig kunnen genieten, maar ook dat de flora en fauna wordt beschermd. Overtredingen die worden geconstateerd, worden ook bekeurd. Gaat u varen op de Waal? Zorg dat u weet welke regels daar voor u en uw boot gelden. Enkele belangrijke regels:

  • De maximumsnelheid is 6 km/u;
  • Waterscooters, jetski’s en soortgelijke vaartuigen zijn verboden;
  • Waterskiën is niet toegestaan;
  • Voor het besturen van een schip gelden leeftijdsgrenzen.

Meer informatie

Alle regels voor het varen vindt u op de website Varen doe je samen. Hebt u vragen of wilt u een melding doen? Gaan die over het water, neem dan contact op met het waterschap: (0900) 200 5005. Neem voor andere vragen contact op met gemeente Ridderkerk: (0180) 451 234.