Hulp bij schulden

Heeft u schulden of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of maakt u de post niet meer open? Het kan iedereen overkomen, u hoeft zich niet te schamen. Wij helpen u graag. Onze schuldhulpverlening is gratis. De eerste stap zet u door u bij ons te melden. U komt in aanmerking voor schuldhulpverlening als u 18 jaar of ouder bent en in Ridderkerk woont.

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.
Aanmelden voor schuldhulp

  • Na uw aanmelding nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek.
  • In dat gesprek maken we samen een plan van aanpak. Hierin staat welke hulp u kan verwachten en welke afspraken wij met elkaar maken.
  • Het kan zijn dat u aan 1 of meerdere adviesgesprekken genoeg heeft.
  • Het kan zijn dat u wat meer hulp nodig heeft dan dat. In dat geval kunnen wij u begeleiden naar een regeling of een wettelijk schuldhulpverleningstraject. Ook kunnen we dan kijken of we voor u budgetbeheer kunnen inzetten.

Dit zijn een paar voorbeelden. We bieden meer mogelijkheden aan. Dit bespreken we met u tijdens het eerste gesprek. Meld u aan voor schuldhulpverlening.

  • Krijgt u bericht dat uw woning wordt ontruimd of water en/of energie wordt afgesloten?
    Neem dan altijd contact op met uw leverancier. Leg uw situatie uit en vraag of u een betalingsregeling kunt krijgen.
  • Kijk ook of er in uw omgeving een familielid of vriend is die kan helpen door de schuld (of een deel ervan) te betalen.

Wil de leverancier de ontruiming toch door laten gaan?
Neem direct contact met ons op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur via (0180) 451 234.

Geldfit

Bent u benieuwd welke hulp het beste bij uw situatie past? Doe de test op Geldfit.nl. De test is anoniem en geeft u een persoonlijk advies. U ziet direct welke organisaties u passende hulp kunnen bieden. Voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl.

Nibud

Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met de invultool van Nibud maakt u een realistisch aflosplan.

SchuldHulpMaatje via Stichting Samenredzaamheid bij Schulden

Heeft u hulp nodig bij het ordenen van de administratie? Heeft u andere financiële problemen? Schuldhulpmaatjes helpen u verder, zonder te oordelen. Samen met het SchuldHulpMaatje gaat u aan de slag om financieel orde op zaken te stellen. Ook als u (nog) geen schulden heeft. Kijkt u rustig op www.shmridderkerk.nl

Contact

Postadres: Ravelstraat 21
2983 BL Ridderkerk
Telefoon: 06 48 60 51 79
E-mail: info@shmridderkerk.nl
Website: shmridderkerk.nl

Hulp bij administratie via Facet

Heeft u moeite bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte of lukt het u niet om uw administratie op orde te houden? Vindt u het lastig om ingewikkelde brieven te lezen? Dan kunt u ook terecht bij Facet Ridderkerk. Kijk op facetridderkerk.nl welke diensten worden aangeboden.

Contact

Schoutstraat 5
2981 EZ Ridderkerk
Telefoon: (0180) 432 350
E-mail: info@facetridderkerk.nl
Website: facetridderkerk.nl