Voorkom voedselverspilling (omarm je voedsel)

Wist u dat we een kwart van al ons voedsel nooit opeten? Voedsel dat een hele weg aflegt, voordat het op ons bord belandt: het wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en bereid. We stoppen er veel energie in. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk verspillen.

Voorkom voedselverspilling (omarm je voedsel)

Wist u dat we een kwart van al ons voedsel nooit opeten? Voedsel dat een hele weg aflegt, voordat het op ons bord belandt: het wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en bereid. We stoppen er veel energie in. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk verspillen. Dat kan op verschillende manieren: door uw restjes op te eten of te gebruiken in een ander gerecht. Of door uw eten op een slimme manier te bewaren. Een simpele daad voor een beter klimaat!

8 tips tegen voedselverspilling

  1. Check uw voorraad. Wat moet eerst op?
  2. Maak een planning en boodschappenlijstje.
  3. Kijk, ruik en proef! Gebruik uw zintuigen bij de Ten minste Houdbaar Tot-datum (THT).
  4. Eet of vries in voor óf op de Te Gebruiken Tot-datum (TGT).
  5. Zet uw koelkast op 4°C.
  6. Kook op maat.
  7. Weet waar u eten het best bewaart.
  8. Wees creatief met restjes.

Too Good to Go-app

Too Good To Go is de app om voedselverspilling tegen te gaan. Iedere dag wordt er heerlijk eten verspild in onder andere supermarkten, bakkers, restaurants en hotels, alleen omdat het niet op tijd verkocht wordt. Via de Too Good to Go-app kunt u een Magic Box – een verrassingspakket met overgebleven eten – kopen en ophalen bij lokale ondernemers, en dat voor een scherpe prijs!

Video uitleg ‘Te Gebruiken Tot-datum’ (TGT)

Na de Te Gebruiken Tot-datum (TGT) is het product niet meer veilig. De TGT-datum is de laatste dag waarop het nog veilig is om het product te eten. Dus vóór of op die datum op eten of vries het in! Dan blijft het langer veilig.