Bewust leren bewegen bij Go! Health

25 januari 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Franchisers Simon Bliek en Frank Le Loux.

Niet alleen gezonder worden, maar ook blijven: daar helpen Simon Bliek en Frank Le Loux hun leden mee. Zij zijn sinds oktober de eigenaren van Go! Health en Fysiotherapie Ridderkerk aan het Sint Jorisplein. Frank: “Met innovatieve technologie en fysiotherapie helpen wij mensen te bewegen en dat te blijven doen.”

Met hun achtergrond in fysiotherapie zijn franchisers Simon en Frank gericht op het actief herstellen van blessures. Naast de moderne fitnessapparaten waar leden hun conditie op peil kunnen houden en hun spieren kunnen trainen, heeft de sportschool ook een behandelkamer. Simon: “We bieden een gratis spreekuur aan voor onze leden, maar doen bijvoorbeeld ook langdurige behandelingen.”

Circuittraining

Bij het wegnemen van klachten, maar ook het voorkomen ervan, is bewegen erg belangrijk. Bij Go! Health kunnen leden een circuittraining doen op moderne apparaten. Wie lid is van Go! Health, kan in elke vestiging sporten. Frank: “Leden krijgen een persoonlijk armbandje. Ze checken daarmee in en zien gelijk op welk apparaat ze kunnen beginnen. De training duurt 35 minuten en wordt steeds zwaarder naarmate de gebruiker verder komt. Leden kunnen in onze app hun voortgang zien.”

Naast de circuittraining heeft Go! Health Ridderkerk ook een ruimte waar leden hun training met gebruik van onder andere een loopband of gewichten kunnen uitbreiden. Hier worden ook groepslessen gegeven. Simon: “De leeftijd van onze doelgroep is wat ouder, vooral 40-plussers weten ons te vinden. Zij komen niet alleen om een halfuurtje te bewegen, maar ook om elkaar weer te zien. Sporten zorgt er niet alleen voor dat mensen beter oud worden, maar het gaat ook eenzaamheid tegen.”

Fysiotherapie

Eigenaren Frank en Simon leerden elkaar kennen tijdens hun studie fysiotherapie en deden ervaring op bij verschillende fysiopraktijken. Toen ze bij dezelfde praktijk gingen werken, kwam al snel het idee naar boven om er samen een over te nemen. Frank: “Nadat een traject tot overname bij een praktijk niet doorging, kregen we deze sportschool in het oog.”

Een sportschool mét fysiopraktijk: voor Frank en Simon de perfecte combinatie om hun kennis over sport en fysio te combineren. Dat is volgens hun ook de toekomst van fysiotherapie. Frank: “Het imago van fysiotherapie is vaak: lekker gemasseerd worden. Maar dat raakt steeds verder naar de achtergrond. Fysiotherapie neemt bewegingsbeperkingen weg, maar als patiënt zorg je er zelf voor dat die beperkingen ook wegblijven. Dat lukt alleen door te bewegen.”Simon is als fysiotherapeut gespecialiseerd in revalidatie na bijvoorbeeld een hersenbloeding of hartinfarct. “Het ziekenhuis biedt voor een bepaalde tijd revalidatie aan, maar het is belangrijk om daarna regelmatig te blijven sporten. Met begeleiding en fysiotherapie kunnen we mensen niet alleen gezond maken, maar ook houden.”

Op de website van Go! Health Clubs vindt u meer informatie. Heeft u als ondernemer vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen Dennis Rietveld en Mieke Jochims.