Leerlingen exposeren in het gemeentehuis

29 februari 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Leerlingen van OBS De Piramide werkten aan een groot kunstproject.

Vanaf deze week hangen de expositiewanden in het gemeentehuis vol met kunstwerken van leerlingen van OBS De Piramide. De leerlingen deden mee aan een groot kunstproject met als thema ‘beroemde kunstenaar’.

Bij OBS De Piramide is kunst en cultuur net zo belangrijk als de ‘gewone’ vakken. De leerlingen van alle groepen krijgen drama-, muziek- en schilderlessen. Binnen deze lessen werken zij met thema’s. Het afgelopen jaar heeft kunstdocent Karin Touw met de leerlingen van groep één tot en met acht en de schakelklas gewerkt aan een groot kunstproject. Alle groepen werkten aan het thema ‘Beroemde kunstenaar’. Daarnaast was het groepswerken ook erg belangrijk. Iedere groep heeft daarom samengewerkt aan één schilderij.

Kunstdocent Karin vertelt: “De leerlingen zijn niet alleen creatief bezig, maar krijgen ook een stukje kunstgeschiedenis. Ze leren iets over de kunstenaar. We kijken hoe het werk is opgebouwd: welke vormen en kleuren zijn er gebruikt? Op welke manier schildert de kunstenaar? Daarna gaan we aan het werk op een groot doek. Iedere leerling schildert een klein stukje van het werk. Uiteindelijk hebben we met elkaar een prachtig kunstwerk gemaakt.”

De kunstwerken van de leerlingen zijn tot vrijdag 22 maart gratis tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bekijken.