Lichtjesavond op begraafplaats Vredehof

26 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Op donderdag 2 november kunt u uw overleden dierbare(n) gedenken.

Op Allerzielen, donderdag 2 november, worden overledenen herdacht. Daarom wordt op begraafplaats Vredehof een lichtjesavond gehouden: Allerzielen in ’t Licht.

Begraafplaats Vredehof Lagendijk (114) is op 2 november van 19.00 tot 21.00 uur vrij toegankelijk voor iedereen die een dierbare wil gedenken. Ook als uw dierbare(n) elders begraven ligt, bent u welkom.
Allerzielen in ’t Licht brengt u dichterbij de herinneringen aan uw overleden dierbare. U kunt samen stilstaan bij dierbaren die u moet missen. Religieus of niet, iedereen is welkom.

Er is passende muziek, een warm drankje en er zijn sprekers. Paden zijn verlicht met fakkels, er staan vuurkorven en u kunt een graflicht plaatsen. Deze worden gratis aangeboden. U heeft ook de gelegenheid om de naam van uw overleden dierbare(n) te laten noemen. Voor iedere genoemde naam wordt ook een kaars aangestoken.

Neem een zaklamp mee als u een graf of urnenplaats wilt bezoeken. U kunt ook begeleid worden door een fakkeldrager. Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets, om parkeerproblemen in de wijk te voorkomen.

De datum van de lichtjesavond is niet willekeurig gekozen. Donderdag 2 november is het Allerzielen in de rooms-katholieke traditie. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht. De avond wordt verzorgd door leden van de St. Jorisparochie, medewerkers van begraafplaats Vredehof en de Gemeente.