Lokale belastingen eind maart in uw (digitale) brievenbus

1 maart 2023, 12:26

Dit jaar verstuurt SVHW de lokale belastingaanslagen voor de gemeente Ridderkerk. SVHW verzorgt namelijk met ingang van dit jaar het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen voor deze gemeente. Omdat SVHW dit ook voor waterschap Hollandse Delta doet, ontvangen inwoners van Ridderkerk een gecombineerde aanslag: alle lokale belastingen overzichtelijk op één biljet.

Door de overgang van gemeente naar SVHW, vindt de verzending van de belastingaanslagen eind maart plaats. Digitaal via MijnOverheid of per post.

Inloggen in MijnOverheid via DigiD app of sms-controle

MijnOverheid biedt toegang tot berichten, persoonlijke gegevens en lopende zaken van verschillende overheidsorganisaties. Heeft u SVHW aangemeld bij MijnOverheid, dan ontvangt u uw aanslag lokale belastingen digitaal via de Berichtenbox. Inloggen in de Berichtenbox gaat dit jaar met de DigiD app of met sms-controle.
Wilt u uw belastingaanslag liever per post ontvangen? Dan moet u zich zèlf afmelden bij MijnOverheid. SVHW kan dit niet regelen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van SVHW.

Het gemak van automatische incasso

Inmiddels betaalt 60% van de inwoners en bedrijven uit het werkgebied van SVHW via automatische incasso. Het voordeel van automatische incasso is dat je in termijnen en op tijd betaalt. Zo worden de financiële lasten gespreid en achterstanden voorkomen.
Heeft u al een automatische incasso bij de gemeente Ridderkerk en/of bij SVHW lopen? Dan neemt SVHW deze over. Voor de gecombineerde aanslag gaat één automatische incasso lopen. We gebruiken dan wel het rekeningnummer, dat bij SVHW bekend is.

Vragen over de lokale belastingen?

Informatie over de lokale belastingen staat op de website van SVHW. Hier staan ook de antwoorden op de meest gestelde vragen. SVHW is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur via 0186 577 222 of 0800 020 08 73.