Marco Oosterwijk geïnstalleerd als nieuwe burgemeester

15 mei 2023, 22:17

Marco Oosterwijk is vanavond tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Ridderkerk.

Oosterwijk legde de ambtseed af in handen van de Commissaris van de Koning Jaap Smit. Daarna droeg Anny Attema de ambtsketen en de voorzittershamer aan Oosterwijk over.

De nieuwe burgemeester kondigde aan dat hij met veel Ridderkerkers in gesprek wil. “Elkaar echt spreken is de voedingsbodem van echte oplossingen. Als we het gesprek niet meer voeren, nemen we afstand van elkaar.’’

Marco Oosterwijk wil een burgemeester zijn van iedereen in Ridderkerk. Hij wil er zijn voor wie niet wordt gezien of zich niet gezien voelt, voor inwoners die tussen wal en schip vallen of niet worden geaccepteerd om wie ze zijn. “Ik ga mijn best doen u te vinden, maar word net zo graag door u zelf benaderd.’’

Oosterwijk werd toegesproken door Robert Kooijman (voorzitter vertrouwenscommissie namens de gemeenteraad), locoburgemeester Henk van Os (namens het college), burgemeester van Schiedam Cor Lamers (namens burgemeesterskring Rotterdam Rijnmond en burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff (namens burgemeesterskring Zuidelijk Zuid-Holland).

Na de buitengewone raadsvergadering volgde in de Hofzaal een drukbezochte receptie. Een kleine driehonderd vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en politieke partijen en allerlei andere relaties uit Ridderkerk en de regio feliciteerden burgemeester Oosterwijk met zijn burgemeesterschap in Ridderkerk.