Maya geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

26 januari 2024, 08:38
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Kinderburgemeester Maya van den Ham samen met haar voorgangster Meike Oosterwijk en wethouder Fleur Stip.

Maya van den Ham is donderdag 25 januari geïnstalleerd als derde kinderburgemeester van Ridderkerk.

Aan het begin van de raadsvergadering kreeg Maya de ambtsketen officieel omgehangen door haar voorgangster Meike Oosterwijk. Dit gebeurde onder toeziend oog van de gemeenteraad, het college en Maya’s familie en vriendinnetjes.

Wethouder Fleur Stip sprak de tienjarige Ridderkerkse toe. Ze complimenteerde Maya met het goede sollicitatiegesprek. “Je was enthousiast en helemaal jezelf. En bovendien heb je prachtige speerpunten waar je je voor wil inzetten.” De nieuwe kinderburgemeester wil kinderen enthousiasmeren om te sporten en ze uitdagen om vaker de natuur in te gaan. Ook wil Maya kinderen leren hoe je meer zelfvertrouwen kan hebben. Wethouder Stip zei verder dat ze uitkijkt om met Maya op te trekken. “We gaan een heel leuk jaar met elkaar tegemoet.’’ Maya is een leerling van de OBS De Noord. Ze volgt Meike Oosterwijk op die van februari 2023 tot de installatie van Maya kinderburgemeester van Ridderkerk was.

De afgelopen maanden konden Ridderkerkse leerlingen uit groep 7 zich aanmelden om Meike op te volgen. Acht kinderen werden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met burgemeester Marco Oosterwijk en wethouder Fleur Stip.

De kinderburgemeester is een initiatief van Gemeente Ridderkerk om kinderen een stem te geven en hen mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Als kinderburgemeester gaat Maya met de burgemeester of een van de wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen. Soms houdt ze een korte toespraak.