Monumentenpark wordt groen, divers en kleurrijk

21 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De eerste planten, struiken en bomen worden aangeplant in het park aan de Jonkheer van Karnebeekweg.

Het park aan de Jonkheer van Karnebeekweg lag een tijd overhoop voor de aanleg van elektriciteitskabels. Deze week worden de eerste planten, struiken en bomen aangeplant.

Het wordt misschien wel dé trouwfotolocatie van Ridderkerk: het nieuwe park aan de Jonkheer van Karnebeekweg. Met allerlei groen van verschillende hoogtes en kleuren, zal het park vanaf volgend jaar het hele jaar door groen en kleurrijk blijven.

Monumenten

In het park worden de verschillende monumenten, zoals het vrijheidsbeeld en de Anne Frankboom, aan elkaar verbonden door rozenperken. Er komen kleine grasperkjes waar een moeraseik en verschillende meerstammige bomen zullen groeien. Ook worden er allerlei planten en verschillende heesters geplant. Aan de randen van het monumentenpark worden allerlei bollen gepoot en bloemen gezaaid.

Al het groen wordt voor 1 april aangeplant. Zodra vanaf volgend jaar in ieder seizoen iets bloeit, zal het park ook allerlei dieren en insecten aantrekken. Wethouder Peter Meij kijkt uit naar het moment dat het monumentenpark in volle bloei staat. “Dit wordt een mooie plek om te herdenken, te wandelen en te genieten.