Springen, schminken en ijsjes eten tijdens Buitenspeeldag

20 juni 2024, 09:00
Kinderen leven zich uit op een springkussen tijdens de Nationale Buitenspeeldag in het Erasmuspark.

Springen op het springkussen, klimmen, touwtrekken en ijsjes eten. Kinderen konden volop genieten tijdens de Nationale Buitenspeeldag vorige week woensdag in het Erasmuspark, het sportpark bij RVVH en buurtsportlocatie Krajicek Court.

De drie locaties veranderden tijdens deze Buitenspeeldag in een grote speeltuin voor kinderen uit de buurt. De jonge buurtbewoners konden tegen elkaar strijden op de stormbaan of klimmen op de klimwand. Er waren luchtkussens, ze konden op zoek naar beestjes, spelen in de parken, zich laten schminken en genieten van een ijsje.

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van het goede doel Jantje Beton. Uit onderzoek blijkt dat kinderen niet genoeg buitenspelen. Buitenspelen betekent meer beweging en dat voorkomt lichamelijke problemen. Ook leren ze met andere kinderen omgaan. Hierdoor zijn ze niet alleen en dat voorkomt depressies en angsten.

Bij Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer konden kinderen spelletjes spelen. Ook was er een Buurttent in het Erasmuspark in Het Zand. Buurtbewoners konden ‘s middags terecht voor een kop koffie en een praatje over de wijk. Nieuwe bewoners en bewoners die al langer in de wijk wonen konden elkaar ontmoeten. Inwoners konden het leefbaarheidsteam, bestaande uit de gemeente, Facet Ridderkerk, Wooncompas en de politie vragen stellen en ideeën geven voor hun wijk.