Thema-avond voor ouders van groep 8-kinderen

6 juni 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Van een vertrouwde omgeving, naar een nieuwe beleving. Dat was de slogan van de thema-avond in het gemeentehuis vorige week dinsdag. De avond was georganiseerd voor ouders van kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan.

De overstap van basisschool naar middelbare school kan voor veel veranderingen zorgen. Soms is het lastig voor een kind om sterk in zijn of haar schoenen te staan. Ouders hebben daarbij een verantwoordelijke taak.

Tijdens de thema-avond wees de politie tientallen ouders daarom op vraagstukken en gevaren waar hun kind op de middelbare school mee te maken krijgen. Schoolcontactpersonen van het wijkteam van de gemeente en medewerkers van jongerenwerk van Facet Ridderkerk waren ook aanwezig tijdens de avond.
Met boeiende en soms confronterende presentaties kregen ouders een steun in de rug om veranderend en/of afwijkend gedrag te herkennen. Tijdens de presentaties werden contactgegevens gedeeld waar ze terecht kunnen met vragen. Ook leerden ze invulling te geven aan een goed gesprek met hun kind.