Wijkideeteam: voor én door inwoners!

19 april 2023, 11:43
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Team West: Cor van Loo en Nelly de Groot. Foto: Mladen Pikulic.

Het bulkt bij inwoners van de ideeën om wijken en buurten prettiger en leefbaarder te maken. Maar waar kan je met je idee terecht en waar kan je bijvoorbeeld budget aanvragen? Het antwoord is simpel: het Wijkideeteam.

Het Wijkideeteam is er voor en door inwoners. Het bestaat uit vrijwilligers die zich met liefde en passie inzetten om de wijk mooi, leuk en gezellig te houden. Elk jaar krijgt het Wijkideeteam van de gemeente een budget waarvan activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ridderkerk heeft acht Wijkideeteams. De komende maanden stellen we de teams hier aan u voor.

Slikkerveer

Catja Vos en Anja de Geus zijn al jaren lid van Wijkideeteam Slikkerveer en zetten zich graag in voor de wijk. Anja: “Alle wijkbewoners kunnen bij ons ideeën insturen voor een activiteit. Wij beoordelen de ideeën en proberen er zoveel mogelijk te realiseren. Alle ideeën zijn welkom, maar mensen moeten wel weten dat ze zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Wij ondersteunen en helpen waar dat nodig is.”

De afgelopen jaren hebben de dames heel wat activiteiten voorbij zien komen. Lampionoptochten, paaseieren zoeken, speurtochten, high tea-middagen en kerstdiners zijn maar een paar voorbeelden.

Anja: “Wij kijken altijd uit naar Koningsdag. Op het Dillenburgplein wordt dan groots uitgepakt. Dit jaar komen er twee bands en een DJ optreden, is er een bingo voor jong en oud, een vijf meter hoge glijbaan voor de jongeren en een survivalparcours voor iedereen die dat leuk vindt. Wij hebben elk jaar enorm veel bezoekers. Zelfs inwoners uit andere wijken komen deze kant op! Alle goede ideeën juichen wij toe, want Slikkerveer is van ons allemaal. En alleen samen houden wij de wijk bruisend!”

WijkIdeeTeam Slikkerveer
Team Slikkerveer: Catja Vos en Anja de Geus. Foto: Mladen Pikulic

West

Ook in de wijk West worden sociale activiteiten georganiseerd. Voorzitter Cor van Loo en vicevoorzitter Nelly de Groot zijn de drijvende kracht achter Wijkideeteam West. Zij zijn hier in 2006 mee gestart. Met veel energie zetten zij zich in om verschillende activiteiten op te zetten. Maar ook om ontmoetingen tussen bewoners te organiseren, zodat zij zich meer betrokken voelen bij elkaar en bij de buurt. Cor: “Dat kunnen wij niet alleen. Wij proberen binnen ons netwerk en met de diversiteit aan activiteiten mensen op verschillende niveaus met elkaar in contact te krijgen.”

Een greep uit wat er van de budgetten wordt gedaan: straatbarbecues, de Wijk West-Dag-maaltijden, uitjes en bustochten. Cor: “Het is zeer wenselijk dat mensen meewerken bij het uitvoeren van de activiteiten. Vooral die zelf aangedragen worden.”

Helpende handen

Tijdens de activiteiten ontstaan er mooie verbindingen. Een leuk idee of een activiteit kan allerlei vormen aannemen en de wijk nog aantrekkelijker maken. Voor de ruimte om je heen, maar vooral op sociaal vlak. De groep vrijwilligers is nog minimaal en roept Ridderkerkers op om zich bij het team aan te sluiten. Daarnaast kunnen veel teams helpende handen goed gebruiken. Denk hierbij aan verkeersregelaars en mensen die toezicht houden.

Heeft u een idee of wilt u iets doen voor de wijk? Neem dan contact op met team Slikkerveer via info@ideeteamslikkerveer.nl of team West via c.loo7@chello.nl.