Driehoek Het Zand

In het gebied Het Zand worden verschillende gebieden gefaseerd ontwikkeld tot woonbuurten.

In het deelgebied Driehoek het Zand komt een park met drie fraai vormgegeven gebouwen met energiezuinige appartementen en eengezinswoningen met tuin en terras. U vindt het deelgebied tussen de Vlietlaan, Erasmuslaan en de Hugo de Grootlaan. Er komen 133 woningen, een buitensportveld en een speeleiland.

Zowel bij de woningen als het gebied heeft de gemeente Ridderkerk veel oog voor duurzaamheid. De woningen worden energieneutraal en gasloos gebouwd met duurzame materialen. De gebouwen krijgen maximaal 4 woonlagen met een licht verdiepte parkeerruimte. De maximale hoogte van de gebouwen is daardoor vanaf straatniveau maximaal 5 verdiepingen.

Ontwikkelaar

De woningen zijn ontwikkeld door AMARE Vastgoed uit Ridderkerk in combinatie met Timpaan uit Hoofddorp, en ze worden gebouwd door bouwbedrijf Wagemakers. Meer informatie over de woningen vindt u op de website Wonen in Binnenrijk.

Planning

Aannemer Wagemakers is nu bezig met het meest westelijke blok B en de voorbereidende werkzaamheden (warmte/koude leidingen) voor de blokken A (oost) en C (noord). Aansluitend worden de heiwerkzaamheden voor beide blokken uitgevoerd. Uiteindelijk wordt binnen enkele maanden aan alle drie de blokken gewerkt. De gemeente realiseert aansluitend de openbare ruimte en het park. Volgens de planning is het gebied eind 2024 helemaal klaar.

Sportvoorziening

Tussen de blokken A en C komt een sportvoorziening. Voor het fysiek beheer en het organiseren van activiteiten worden afspraken gemaakt tussen gemeente en Facet. Onderdeel daarvan is dat de sportvoorziening ’s avonds na gebruik kan worden afgesloten. Ook wordt nog uitgewerkt welke sporten beoefend kunnen worden.

Parkeren

Het ontwerpbestemmingsplan en het stedenbouwkundige plan voorzien in een parkeerbalans waar de bewoners parkeren binnen de gebouwblokken. Bezoekers kunnen in parkeerkoffers en aan de randen van het gebied parkeren. Er worden meer plaatsen gerealiseerd dan de parkeernorm eist.