Heeft u schulden of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of maakt u de post niet meer open? Het kan iedereen overkomen, u hoeft zich niet te schamen. Wij helpen u graag. Onze schuldhulpverlening is gratis.

De eerste stap zet u door u bij ons te melden:

Vul het meldingsformulier Schuldhulpverlening in

Binnen 3 werkdagen bellen wij u om een afspraak te maken voor een gesprek.

U komt in aanmerking voor schuldhulpverlening als u:

  • 18 jaar of ouder bent
  • woont in onze gemeente.

Heeft u vragen? Bel dan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur op (0180) 451 234.

Welke hulp kan ik verwachten?

Na aanmelding nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. In dat gesprek maken we samen een plan van aanpak. Hierin staat welke hulp u kan verwachten en welke afspraken wij met elkaar maken.

Het kan zijn dat u aan 1 of meerdere adviesgesprekken genoeg heeft.

Het kan zijn dat u wat meer hulp nodig heeft dan dat. In dat geval kunnen wij u begeleiden naar een regeling of een wettelijk schuldhulpverleningstraject. Ook kunnen we dan kijken of we voor u budgetbeheer kunnen inzetten.

Dit zijn een paar voorbeelden. We bieden meer mogelijkheden aan. Dit bespreken we met u tijdens het eerste gesprek.

Wanneer kan ik crisishulp krijgen?

Krijgt u bericht dat uw woning wordt ontruimd of water en / of energie wordt afgesloten? Neem altijd contact op met uw leverancier. Leg uw situatie uit en vraag of u een betalingsregeling kunt krijgen. Kijk ook of er in uw omgeving een familielid of vriend is die kan helpen door de schuld (of een deel ervan) te betalen. Wil de leverancier de ontruiming toch door laten gaan? Neem direct met ons contact op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur op (0180) 451 234.

Bij welke hulporganisaties kan ik ook terecht?

Geldfit

Bent u benieuwd welke hulp het beste bij uw situatie past? Doe de test op Geldfit.nl(externe link). De test is anoniem en geeft u een persoonlijk advies. U ziet direct welke organisaties u passende hulp kunnen bieden. Voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl(externe link).

Nibud

Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met de invultool van Nibud(externe link) maakt u een realistisch aflosplan.

SchuldHulpMaatje via Stichting Samenredzaamheid bij Schulden

Heeft u hulp nodig bij het ordenen van de administratie? Heeft u andere financiële problemen? Schuldhulpmaatjes helpen u verder, zonder te oordelen. Samen met het SchuldHulpMaatje gaat u aan de slag om financieel orde op zaken te stellen. Ook als u (nog) geen schulden heeft. Kijkt u rustig op www.shmridderkerk.nl(externe link)

Contact

Postadres: Ravelstraat 21
2983 BL Ridderkerk
Telefoon: 06 48 60 51 79
E-mail: info@shmridderkerk.nl
Website: shmridderkerk.nl(externe link)

Hulp bij administratie via Facet

Heeft u moeite bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte of lukt het u niet om uw administratie op orde te houden? Vindt u het lastig om ingewikkelde brieven te lezen? Dan kunt u ook terecht bij Facet Ridderkerk. Kijk op facetridderkerk.nl(externe link) welke diensten worden aangeboden.

Contact

Schoutstraat 5
2981 EZ Ridderkerk
Telefoon: (0180) 432 350
E-mail: info@facetridderkerk.nl
Website: facetridderkerk.nl(externe link)

Welke minimaregelingen kunnen mij helpen?

  • Krijgt u ineens te maken met grote uitgaven? En kunt u die niet betalen? Misschien zijn er minimaregelingen die u kunnen helpen. 
  • Wellicht voldoet u ook aan de voorwaarden om de energietoeslag te ontvangen.

Kom ik in aanmerking voor bijzondere bijstand?

Heeft u plotseling extra kosten die u niet kunt betalen, dan kunt u soms een vergoeding aanvragen. Die vergoeding heet bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand is alleen voor bijzondere kosten die echt nodig zijn.