De gemeente Ridderkerk biedt u meerdere trouwambtenaren aan zodat u uw huwelijk een extra persoonlijk tintje kan geven.

Als u in de gemeente Ridderkerk gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan kunt u uw voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar. In overleg met de ambtenaar bepaalt u hoe de ceremonie er ongeveer uit komt te zien. Het kan voorkomen dat de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar is, een andere trouwambtenaar zal dan uw ceremonie verzorgen. Hieronder treft u een overzicht aan met de trouwambtenaren.

Portretfoto Lydia de Cock

Lydia de Cock - van der Rijst

"Het voltrekken van een huwelijk blijft ook na al die jaren geweldig om te doen! Als ik uiteindelijk, door mijn woorden, met mijn aandacht en betrokkenheid, een beetje heb kunnen bijdragen aan het geluk van het bruidspaar op hun huwelijksdag, dan voel ik mij meestal alsof ik zelf iets moois heb gekregen!"

Portretfoto Adriella Klein Breteler

Adriella Klein Breteler - Lodder

"Mijn doel iedere ceremonie is om het verhaal van een bruidspaar op een grappige en ontroerende manier te vertellen en aan te passen aan het bruidspaar: Van heel romantische stellen tot "doe maar gewoon", er is voor iedereen een eigen aanpak en zelfs na al die jaren blijft het iedere keer uniek om te doen. Ik heb dus geen standaard stijl, maar hou wel van een beetje humor op zijn tijd.

Creating a fitting speech can also mean having a ceremony in English; en Español; oder ins Deutsch, maar hebben jullie gasten die andere talen spreken, vind ik het ook leuk hen in eigen taal toe te spreken (al dan niet tot hilariteit van de toeschouwers).

Dit is het leukste werk ter wereld, omdat ik, als jullie mij kiezen, onderdeel mag zijn van een belangrijk hoofdstuk in jullie leven en jullie verhaal mag horen. Van stellen zoals jullie heb ik geleerd dat het leven, of je nu BN’er of gewoon Bert & Bart bent, toch vooral om liefde draait!"

Portretfoto Henk Dokter

Henk Dokter

"Sinds kort ben ik gepensioneerd als wethouder van onze mooie gemeente Ridderkerk. Ik vind het belangrijk om samen met het toekomstig bruidspaar vooraf de dag te bespreken, want samen moeten we er een onvergetelijk moment van maken! In mijn periode als locoburgemeester heb ik vaak bruidsparen bezocht die 60 of meer jaren waren getrouwd en de meeste wisten nog precies dat bijzondere moment te herinneren. Mijn doel is dan ook in gezamenlijkheid werken aan een onvergetelijk moment van geluk en liefde dat jaren later nog positief wordt herinnerd!"

Portretfoto Harriëtte Mesland

Harriëtte Mesland

"Gezamenlijk maken we dit onderdeel van jullie huwelijksdag heel bijzonder, warm, stijlvol en persoonlijk; met  alle mensen die jullie dierbaar zijn en jullie als stralend middelpunt!"

Portretfoto Ine van Rhoon

Ine van Rhoon

"Het is jullie dag, je bent echt even het middelpunt van de hele wereld en ik vind het een uitdaging en een eer om daar een kleine, maar hopelijk waardevolle bijdrage aan te leveren."

Portretfoto Marry van 't Zelfde

Marry van 't Zelfde

"Voor mij staan het bruidspaar en hun wensen centraal en door een goede samenwerking maken we er een perfect passend geheel van. Natuurlijk blijf ik binnen de wettelijke vereisten, maar verder kunt u met mij alle kanten op!"

Tonny Kastelein

Wat leuk dat jullie in Ridderkerk willen trouwen of jullie partnerschap willen registreren!

Ik wil daar als trouwambtenaar graag een rol in spelen. Een rol die ik iedere keer weer heel bijzonder vind. Waarom?

Als babs word je heel even intiem betrokken bij wat mensen bezighoudt. Iedere keer weer opnieuw word ik stil van de openheid tijdens het voorgesprek. Natuurlijk is dit ook nodig om van jullie dag de allermooiste te maken, maar toch…

Wie ben ik? Naast babs in Ridderkerk ben ik zelfstandig ondernemer als freelance docent en coach binnen het vakgebied van Burgerzaken bij gemeenten.

Willen jullie een enthousiaste babs die betrokken is bij wat zij doet en een onvergetelijke ceremonie? Ik hoor het graag!

Edward Weise

Veel persoonlijker dan een trouwdag of geregistreerd partnerschap wordt het niet. Het is daarom voor mij een grote eer om te worden gevraagd als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand en te worden toegelaten tot de intieme kring van familieleden en goede vrienden. Klaar om de liefde te vieren, unieke verhalen te horen, te mogen vertellen en uiteraard om mensen te verbinden! Vertel ik straks jullie verhaal?

Is deze pagina naar uw wens?