Aanvragen energietoeslag 2023

1 februari 2024, 09:00

Had u in 2023 recht op energietoeslag, maar is deze nog niet automatisch toegekend aan u? U kunt de toeslag aanvragen via onze website.

De toeslag is een tegemoetkoming in de gestegen kosten voor gas en elektriciteit. De energietoeslag 2023 is €1.300,- en bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Er zijn nog meer voorwaarden. Kijk voor alle voorwaarden op de pagina Energietoeslag.

Automatische toekenning

De energietoeslag wordt eerst betaald aan inwoners van wie we weten dat zij voldoen aan de voorwaarden, zoals de inwoners met een uitkering bij de gemeente. Op de pagina Energietoeslag leest u welke groepen er nog meer zijn.

Energietoeslag aanvragen

Voor het aanvragen van de energietoeslag 2023 krijgt u voldoende tijd. U kunt de energietoeslag tot en met 30 juni 2024 aanvragen.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? U kunt hiervoor terecht bij de Formulierenbrigade van Facet Ridderkerk, bij de sociaal raadslieden of andere organisaties, zoals de Kledingbank, de Voedselbank en Schuldhulpmaatje.

De energietoeslag aanvragen kan via de pagina Energietoeslag. Als digitaal aanvragen niet lukt, dan kunt u het aanvraagformulier gebruiken. Dat kunt u opvragen via (0180) 451 234 of bij de organisaties die hierboven zijn genoemd.