Aanvragen energietoeslag 2023

4 januari 2024, 10:26
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Had u in 2023 recht op energietoeslag, maar is deze nog niet automatisch toegekend aan u? U kunt de toeslag aanvragen via onze website.

De toeslag is een tegemoetkoming in de gestegen kosten voor gas en elektriciteit. De energietoeslag 2023 is 1.300 euro en bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Er zijn nog meer voorwaarden. Die kunt u lezen op onze website.

Automatische toekenning

De energietoeslag wordt eerst betaald aan inwoners van wie we weten dat zij voldoen aan de voorwaarden, zoals de inwoners met een uitkering bij de gemeente. U leest op onze website welke groepen er nog meer zijn.

Energietoeslag aanvragen

Voor het aanvragen van de energietoeslag 2023 krijgt u voldoende tijd. U kunt de energietoeslag tot en met 30 juni 2024 aanvragen.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? U kunt hiervoor terecht bij de Formulierenbrigade van Facet Ridderkerk, bij de sociaal raadslieden of andere organisaties, zoals de Kledingbank, de Voedselbank en Schuldhulpmaatje.

De energietoeslag aanvragen kan via ridderkerk.nl/energietoeslag. Als digitaal aanvragen niet lukt, dan kunt u het aanvraagformulier gebruiken. Dat kunt u opvragen via (0180) 451 234 of bij de organisaties die hierboven zijn genoemd.