College bezoekt dynamisch familiebedrijf

19 juni 2024, 12:00
De bestuurders kregen een rondleiding van Piet van Vugt (oprichter) en Thomas Bahlman.

Het college van burgemeester en wethouders bezocht afgelopen dinsdag het Ridderkerkse bedrijf Van Vugt Kruiden aan de Hoogzandweg in Rijsoord.

De bestuurders kregen een rondleiding van Piet van Vugt (oprichter) en Thomas Bahlman, die samen de directie vormen. De heren vertelden over de huidige ontwikkelingen in de sector en de toekomstplannen van Van Vugt Kruiden.

Van Vugt Kruiden is specialist in het telen en verpakken van verse kruiden, eetbare bloemen en babyleafs. Het is een dynamisch en groeiend familiebedrijf. Het ontdekken van nieuwe soorten met unieke smaken, innoveren en de nieuwste ontwikkelingen volgen is wat Piet van Vugt het liefste doet. Samen met zijn vier kinderen en schoonzoon Thomas Bahlman deelt hij deze hobby. De kruiden worden geleverd aan horecagroothandels en supermarkten door heel Europa en worden verpakt volgens de wensen van de klant en in de juiste hoeveelheden.

Van Vugt Kruiden heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In 2019 zijn ze verhuisd naar de huidige locatie aan de Hoogzandweg waar zij een duurzaam pand hebben ontwikkeld. Dankzij 3400 zonnepanelen, restwarmte opslag in buffertanks en elektrische ketels werken zij gasloos en 100 procent emissievrij. Daarnaast zijn ze dagelijks bezig met plasticvermindering, innovaties en duurzaamheidsinitiatieven. Zo zijn ze intensief bezig met het verminderen van de afvalstromen en zetten zij een bedrijfsbus in om het woon-werkververkeer te verminderen.

Op de website vanvugtkruiden.nl vindt u meer informatie over het bedrijf.