Distributiecentrum Picnic geopend

7 augustus 2023, 16:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Henk van Os en Michel Muller, medeoprichter van Picnic openden symbolisch het distributiecentrum. Foto: Richard Lohman.

Picnic nam vorige week woensdagochtend zijn tiende Nederlandse distributiecentrum in gebruik. Dit centrum staat in Ridderkerk, op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.

Woensdagochtend knipte wethouder Henk van Os samen met Michel Muller, medeoprichter van Picnic, een lint door om de orderpickstraat te openen. De eerste bestellingen konden na deze feestelijke opening gepakt worden. Het nieuwe distributiecentrum van de online -supermarkt, waar zo’n 600 medewerkers werken, heeft een oppervlakte van 42.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste van Europa.

Vanuit het distributiecentrum worden speciale rekken gevuld met kratten waar de bestelling van de consument in is verpakt. Deze rekken worden dan per vrachtwagen getransporteerd naar de Picnic Hubs in meerdere provincies. Vanuit die hubs, zoals die aan de Ringdijk in Ridderkerk, vertrekken de iconische Picnic autootjes met daarin de rekken gevuld met kratten naar de consument.

Henk van Os heeft zich hard gemaakt voor de komst van Picnic naar het bedrijventerrein.
Wethouder Van Os: “Ik ben trots dat dit innovatieve bedrijf hier nu te vinden is. Het duurzame karakter van Picnic past helemaal in de duurzaamheidsambities van Dutch Fresh Port.”