Fotoclub Oostendam exposeert in het gemeentehuis

6 juni 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Voor creatieve en sportieve activiteiten weten Oostendammers hun weg te vinden naar Speeltuinvereniging Oostendam. Begin 2015 besloten enkele enthousiaste amateurfotografen er een fotoclub op te richten. Vanaf volgende week exposeren zij hun foto’s in het gemeentehuis.

Met een handjevol leden begonnen de amateurfotografen in 2015 hun foto’s aan elkaar te vertonen. Voor sommigen clubleden was het antwoord op de vraag hoe de foto was gemaakt: ‘gewoon klikken’, maar gezelligheid en serieuze fototechnische zaken gaan bij de fotoclub hand in hand.

Presentaties

Nadat besloten werd de foto’s niet via een beamer maar afgedrukt te vertonen, werden de presentaties steeds mooier. De leden besproken uitgebreid hoe en waarom de foto was gemaakt en welke beeldbewerkingsprogramma’s waren gebruikt. Hierdoor leerden de leden veel van elkaar.
Ook de onderwerpen van de foto’s werden steeds afwisselender. De Fotoclub heeft ook een jaaropdracht. Aan het begin van het seizoen stellen de leden het onderwerp vast.

De foto’s van Fotoclub Oostendam zijn van maandag 10 juni tot en met vrijdag 5 juli gratis tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bekijken.