Geldzaken: advies en hulp

19 april 2023, 17:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Heeft u geldzorgen of vragen over uw financiën? U kunt terecht bij het Financieel Serviceloket of een online zelftest doen.

Veel inwoners hebben te maken met hogere kosten. Het kan zijn dat u moeite heeft de vaste lasten te betalen. Misschien kunnen wij u ondersteunen en adviseren. U kunt nog tot en met 30 april terecht bij het Financieel Serviceloket.

Zonder afspraak kunt u elke maandag en dinsdag tussen 9.00 en 13.00 uur en tussen 13.30 en 17.00 uur binnenlopen in de hal van het gemeentehuis. U kunt zich melden bij de receptie. Buiten deze tijden is het loket op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Bij het Financieel Serviceloket kunt u terecht voor informatie over onze ondersteuningsregelingen, zoals de energietoeslag en minimaregelingen. U kunt er ook vragen stellen over uw inkomen en budget.
Ook online kunt u advies krijgen. Op geldfit.nl ontdekt u via een gratis test hoe u er financieel voor staat. Na het invullen van de korte vragenlijst krijgt u een persoonlijk advies. U hoeft geen financiële gegevens te delen en de test verplicht u tot niets. Op basis van de uitkomst mag u bepalen welke actie nodig is.

Het Financieel Serviceloket bellen kan via (0180) 451 234. Heeft u financiële problemen, dan kunt u ook contact opnemen met het team van schuldhulpverlening via schuldhulp@ridderkerk.nl.