Gemeente positief over plan twintig woningen Kievitsweg

31 januari 2024, 17:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Kees van der Duijn Schouten (links) met ontwikkelingsmanager Richard Revier (midden) en directeur Arno Hokke (rechts) van ontwikkelaar Herkon.

De gemeente Ridderkerk staat positief tegenover het plan om twintig betaalbare (starters) woningen aan de Kievitsweg 134 te ontwikkelen.

De gemeente heeft een plan ontvangen van een ontwikkelaar om op die locatie in de toekomst betaalbare (starters) woningen te bouwen. De woningen aan de Kievitsweg komen in een boerderij-achtige samenstelling. De gemeente verleent hieraan medewerking met een intentieovereenkomst. De overeenkomst vormt de aftrap om het plan verder uit te werken. Op de locatie zit momenteel een caravanstalling.

Vergunning

Wethouder Kees van der Duijn Schouten tekende gisteren de overeenkomst: “Het is voor starters moeilijk om de huizenmarkt op te komen. Dit plan voorziet in een categorie woningen voor die doelgroep. We ondersteunen het plan dan ook van harte.” De ontwikkelaar heeft het plan gedeeld met de directe omgeving.

De Kievitsweg 134 ligt naast het recreatiegebied Donckse Velden, langs de grens van Bolnes. Het is nu niet mogelijk om de twintig starterswoningen te bouwen. De ontwikkelaar moet eerst een omgevingsvergunning aanvragen om af te mogen wijken van het omgevingsplan. De gemeenteraad moet adviseren op de omgevingsvergunning. De ontwikkelaar zal waarschijnlijk later dit jaar de vergunning aanvragen.

Impressie: Herkon