Gezocht: stembureauleden en tellers

14 mei 2024, 08:20

Donderdag 6 juni is de verkiezing van het Europees Parlement. Voor een goed verloop van het stemproces zijn wij op zoek naar stembureauleden en tellers.

Helpen als stembureaulid

Als lid van het stembureau zorgt u ervoor dat het stemmen in het stembureau volgens de juiste procedure verloopt. Om u voor te bereiden op uw taak is het verplicht een digitale instructie te volgen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Belangrijke taken als stembureaulid zijn het informeren van kiezers met vragen over het stemproces, controleren van stempassen en volmachten, identiteitscontrole, uitreiken van stembiljetten, controle op de inworp van de stembiljetten in de stembus, zorgvuldig tellen van de stembiljetten na sluiting van de stembussen en zorgdragen voor administratieve verslaglegging. Alle stembureauleden krijgen een vergoeding van €12,50 per uur en een maaltijdvergoeding van €25,-.

Bent u eerder stembureaulid geweest en lijkt het u leuk om een keer als (plaatsvervangend) voorzitter te werken? Laat het ons dan ook weten! De vergoeding hiervoor is €15,60 per uur en een maaltijdvergoeding van €25,-. Als de vergoeding hoger is dan €180,- dan moet u dit zelf opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting.

Helpen als teller

De tellers komen op 6 juni om 21.00 uur in actie als de stembureaus sluiten. Op dat moment openen we de stembussen en kan het tellen van alle stemmen beginnen. Hoe laat dat klaar is, hangt af van hoeveel stemmen in het stembureau zijn uitgebracht. Alle tellers krijgen een vergoeding van €12,50 per uur. Ook zij moeten vooraf een digitale instructie volgen.

Aanmelden

Bent u beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau u leuk? Meldt u dan aan via onderstaande knop.

Voor meer informatie kunt u ons mailen via verkiezingen@ridderkerk.nl.