Het recept voor persoonlijke verzorging

25 april 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Eigenaresse Amanda Blinde (links) en barbier en haarstyliste Suzanne Schotman van De Oude Apotheek. Foto’s: Carry Content.

Alleen de apothekerskast in het magazijn en de dichtgemaakte gaten in het plafond van de goederenlift en de stortkoker verwijzen nog naar Apotheek Timmers. Toch komen er nog geregeld mensen met een doktersrecept in hun hand binnen bij haarsalon De Oude Apotheek.

Niet alleen worden mensen verrast doordat ze aan de Koninginneweg geen apotheek maar een moderne salon in een vintage jasje aantreffen. Met Perzische tapijten op de vloer, een kunstboom die tot het plafond reikt waar ook nog eens een schommel aan hangt, klassieke barbierstoelen en unieke aankleding is een bezoekje aan De Oude Apotheek ‘een hele beleving,’ volgens eigenaresse Amanda Blinde. “Het is heel leuk om te zien hoe snel onze nieuwe klanten zich hier thuis voelen.”

Behandelingen

Wie door de weggestopte deur van De Oude Apotheek gaat, komt niet alleen voor een nieuw kapsel bij Amanda. Sinds november vergezelt zelfstandig barbier en haarstyliste Suzanne Schotman haar. Zij vult haar knipbehandelingen graag aan met verzorgende baardbehandelingen en gezichtsmassages. Amanda: “Samen zijn wij yin en yang. Ik kan behoorlijk druk zijn, dus de massages laat ik aan haar over. We vullen elkaar perfect aan.” Na jarenlang een overvolle agenda is er nu weer ruimte om nieuwe mensen te kunnen ontvangen bij Suzanne.

Cosmetisch arts Drs. Jorien van de Pas kwam in december om de hoek kijken. Zij vult letterlijk en figuurlijk een ruimte binnen het concept van De Oude Apotheek. Onder de naam Mooi bij Jorien biedt ze medisch-cosmetische behandelingen aan met injecties, gericht op het verbeteren en verjongen van de huid. Daarnaast verkoopt Amanda allerlei verzorgingsproducten en cadeauartikelen, maar ook zoutjes en chocolade. “Van die voorraad blijft vaak niet veel over”, lacht ze.

Persoonlijke band

Knettergezellig, zo omschrijft Amanda de sfeer bij De Oude Apotheek. “Je staat echt niet met twintig minuten weer buiten. We hebben ook eerder ‘vrienden’ dan klanten. Je bouwt al snel een persoonlijke band op, we kletsen heel wat af. Niet alleen tijdens het knippen, maar ook met een drankje aan onze bar.”
Hoewel Amanda hoopt dit nog heel lang te kunnen doen met Suzanne en Jorien, is ze geregeld op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Op mijn 21ste ben ik begonnen als kapster, sindsdien heb ik al meerdere handelsnamen versleten. Hier ben ik sinds 2016 te vinden. Wat ik hierna ga doen? Geen idee. Maar ik zal waarschijnlijk altijd blijven knippen.”

Onder welke handelsnaam ze ook knipt, perfectionistisch zal Amanda altijd blijven. “Ik geef niet snel ongevraagd advies, maar mensen kunnen wel aan me zien of ik zelf tevreden ben. Dan ben ik heel enthousiast. Maar ik ben ook echt een controlefanaat. Ik wil het iedere keer beter doen dan de vorige keer, daar haal ik veel voldoening uit.”

Op instagram.com/deoudeapotheekridderkerk vindt u meer informatie. Heeft u als ondernemer vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen.