HS makelaars kan klanten met alles helpen

26 januari 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De kleine buurtwinkel waar de wijk samenkomt en grote, markante bedrijven. Starters met een creatief idee en ondernemers die onvermoeibaar doorzetten. Stuk voor stuk verrijken zij Ridderkerk met hun passie, ambacht en ondernemerszin. Zij geven Ridderkerk ‘smoel’. Hier leest u hun verhaal.

De kracht van HS makelaars is het totaalpakket: compagnons Miranda Kouwen en Ed Heijnen bieden zowel verkoop en aankoop als verhuur aan. Ed: “We nemen de klant echt aan de hand mee, het hele proces door. Daarom is het ook prettig dat we een klein kantoor zijn. Mensen weten met wie ze te maken krijgen en we kunnen supersnel schakelen.”
Miranda: “Daar komt bovenop dus dat we klanten met alles kunnen helpen: de aankoop van een nieuw huis, de verkoop van hun huidige huis. En als ze een periode moeten overbruggen, kunnen we zorgen voor een tijdelijke huurwoning. We hebben ook nauwe contacten met bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers en taxateurs.” Ed: “Maar we laten de keuze bij de klant. We adviseren en geven hen altijd drie betrouwbare opties, waar ze dan verder zelf uit kunnen kiezen. Daarin willen we niets opleggen.”

Centrum

HS makelaars is midden in het centrum te vinden, in de Ridderhof. De meeste dagen is shih tzu Henkie ook gezellig op kantoor. Miranda: “Meestal ligt hij lekker te slapen. Als er iemand binnenkomt, kijkt hij even wie het is en slaapt hij weer verder.”
De locatie past bij de visie van het bedrijf. Ed: “Onze service is echt persoonlijk, mede doordat we een klein kantoor zijn. Dat wordt echt gewaardeerd, naast onze snelheid. In de afgelopen zestien jaar hebben we een grote kring vaste klanten opgebouwd. Mensen steken regelmatig even hun hoofd om de deur om te vragen hoe het gaat, of komen even binnen voor een kopje koffie. Dat hoort er voor ons echt bij.”
Ed leerde het vak van Miranda. Miranda is een geboren Ridderkerkse, maar woonde over de hele wereld. “Als makelaar in New York heb ik zoveel geleerd. Ik werkte daar vooral voor expats. De concurrentie in zo’n stad is moordend, dus niets is te gek. Hoewel ik het leuk vond zoveel verschillende mensen te ontmoeten, werk ik ook graag in Ridderkerk nu. Hier is het ook hard werken, maar op een ander tempo en een stuk persoonlijker.”

Leermeester

Ed: “Miranda was eerst vijf jaar verhuurmakelaar als franchiser. Zij is de oprichter van House Select, wat sinds vijf jaar HS makelaars is. Ik heb hiervoor zo’n twintig jaar bij diverse automobielimporteurs gewerkt. Toen ik besloot om in de makelaardij te gaan werken, moest ik eerst twee jaar de schoolbanken in. Maar ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb.”
Miranda: “Ik rolde er destijds eigenlijk ook in via een bekende. Ik werkte hiervoor bij Shell. Daarna werd ik verhuurmakelaar. Na vijf jaar als franchisenemer merkte ik dat ik het volgens mijn eigen ideeën wilde gaan doen. Zo ontstond House Select. Ook in de regio van Ridderkerk, Dordrecht en Rotterdam is de groep expats heel groot en zijn er veel verhuurmogelijkheden.”
Verkoop en verhuur zijn echt twee verschillende werelden. Miranda: “In de verhuur gaat alles snel, maar dat is een heel sociale wereld. We hebben veel contact met andere verhuurmakelaars. In een app-groep waarschuwen we elkaar voor oplichters en kunnen we navragen of iemand een woning heeft als we zelf geen geschikt aanbod hebben voor onze klant.”
Ed: “In de verkoop is veel meer concurrentie. En het tempo ligt daar veel lager: het proces duurt langer en je investeert meer tijd in klanten. Die combinatie maakt ons werk elke dag weer leuk.”

Heeft u als ondernemer vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen Dennis Rietveld of Mieke Jochims.