Inspiratie voor Kinderboekenweek

28 september 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Stichting Lezen Oké hield vorige week woensdag in speciaal kindcentrum De Burcht een inspiratieavond in het kader van de Kinderboekenweek.

Er werden boeken gepresenteerd en pedagogisch medewerkers en leerkrachten konden meedoen aan verschillende workshops. Daarin konden ze ideeën opdoen voor leuke leesactiviteiten in hun eigen groep.
De Kinderboekenweek is dit jaar van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober. Dan zijn er ook in Ridderkerk allerlei activiteiten voor kinderen, die in het teken staan van het belang van lezen en voorlezen. Er zijn onder meer voorstellingen in theater Het Plein en op verschillende basisscholen.

Bij mij thuis

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. ‘Deze diversiteit vieren we dit jaar. We
praten ook over de verschillen en overeenkomsten. Ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Kinderen kunnen lezen over thuissituaties in verre landen of van alles leren over verschillende huizen. Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk.

Kijk op de website van Stichting Lezen Oké voor meer informatie.