Kom naar de Veiligheidsmiddag

26 februari 2024, 10:53
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Tijdens de veiligheidsmiddag kunt u een brandweerauto van binnen bekijken.

De brandweerkazerne is maandag 4 maart het toneel van een groots opgezette Veiligheidsmiddag, waarbij politie, brandweer, ambulance, boa’s en andere hulpdiensten aanwezig zijn. Zij geven graag een kijkje in de keuken.

Veiligheid is er niet vanzelf. Dagelijks zijn er honderden professionals in touw om de veiligheid te garanderen. Alle hulpdiensten hebben een eigen rol, maar helpen elkaar ook intensief. Bijvoorbeeld bij het uit de auto halen van een slachtoffer na een verkeersongeval: het afzetten van de weg, het regelen van het verkeer of het indienen van een infuus. Om meer bekendheid te geven aan het werk wat diverse hulpdiensten doen, wordt de Veiligheidsmiddag georganiseerd. De verschillende hulpdiensten laten u dan graag zien hoe zij bijdragen aan de veiligheid in de buurt en wat er allemaal komt kijken bij hun vak.

Programma

De Veiligheidsmiddag vindt plaats op en rondom het terrein van de brandweerkazerne aan Mr. Troelstrastraat 2. Iedereen is vanaf 13.30 uur van harte welkom aan te schuiven voor een bakje koffie en wat lekkers. Om 14.15 uur vindt de officiële opening plaats door burgemeester Marco Oosterwijk. Vanaf 14.30 uur starten de verschillende presentaties. De politie vertelt u graag wat meer over babbeltrucs en de brandweer over de brandveiligheid in- en rondom uw huis. De ambulance, Buurtbemiddeling en de wijkboa’s presenteren zich ook graag aan u. Het leefbaarheidsteam is ook aanwezig met De Buurttent om met u in gesprek te gaan. En dat is niet alles. U kunt oefenen om een vlam in de pan te doven en diverse demofilmpjes bekijken. Ook is er de mogelijkheid om een brandweer-, ambulance- en politievoertuig van binnen te bekijken. U kunt zelfs ervaren hoe het voelt om een brandweerpak te dragen. Kom vooral langs en laat u vrijblijvend informeren!