Muziek voor het goede doel

21 september 2023, 11:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Vanuit hun sloep genoten bezoekers van Concert aan de Waal.

Zaterdag konden Ridderkerkers opnieuw vanaf het water genieten van muziek. Burgemeester Marco Oosterwijk opende de tweede editie van Concert aan de Waal.

Daarna genoten de toehoorders vanuit hun sloepen van muziek in allerlei vormen: soul, pop en elektronische muziek. Na Ruth Jacott beklommen OG3NE, Thomas Berge, Marnix Emanuel, Guus Bok en band, Shirma Rouse, DJ Charleon en DJ La Fuente het podium.

Rotary Ridderkerk organiseerde dit concert opnieuw voor een goed doel: onderzoek naar darmziekten bij kinderen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Er werd voor dit doel een veiling en een loterij gehouden. Dat leverde 100.000 euro op voor onderzoek.

In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 250 kinderen de diagnose ziekte van Crohn of Colitus ulcerosa. Beiden ziektes zorgen voor ontstekingen in de darmen, die onvoorspelbaar en erg pijnlijk zijn. Er is nog veel onbekend over wat de juiste behandeling is voor patiënten. Daarom is er veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek.

Vorig jaar werd Concert aan de Waal voor het eerst gehouden door Rotary Ridderkerk. Toen werd er geld ingezameld voor nieuw onderzoek voor kindercardiologie.