Muzikaal genieten tijdens Klassiek op de Waal

31 augustus 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Honderden bezoekers genoten afgelopen zaterdagavond van Klassiek op de Waal.

Wie afgelopen zaterdag op of langs de Waal was, kon genieten van een muzikaal hoogstandje. Het openluchtconcert Klassiek op de Waal werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en trok honderden bezoekers.

Tijdens een zomeravond bij ondergaande zon genieten van een klassiek concert, dat was de wens van de vier Ridderkerkse initiatiefnemers van Klassiek op de Waal. Dit jaar ging hun wens in vervulling. Vanuit een bootje op het water of op een klapstoeltje aan de kant konden bezoekers hun hart ophalen aan het muzikale spektakelstuk en genieten van de ondergaande zon. Op een drijvend ponton op de Waal gaf Ars Musica Orkest samen met soliste Margreet Rietveld een klassiek concert.

Het Ridderkerkse college van burgemeester en wethouders was ook aanwezig en genoot vanaf het water van het concert. Burgemeester Oosterwijk prees in zijn voorwoord de initiatiefnemers van het evenement voor hun inzet. “Ik ben trots op dit private initiatief. ‘Gewoon’ een aantal Ridderkerkers die opstaan en samen met sponsoren en vrijwilligers de boel regelen.”

De presentatie van de avond was in handen van Guus Bok. Na het voorprogramma door Jeugdorkest De Harmonie Slikkerveer speelde het Ars Musica Orkest allerlei klassieke stukken met een knipoog naar muziek van jongere tijden. Onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden namen de veertig muzikanten het publiek mee op een muzikale reis.

Bij het vallen van de avond gaven de lichtjes aan de kant, opgehangen door Oranjevereniging ‘Nederland & Oranje’ Rijsoord, het evenement nog meer sfeer. De avond werd afgesloten met het Ridderkerklied. Dankzij de steun van alle sponsors kon iedereen Klassiek op de Waal gratis bijwonen.