Op de koffie bij wijkregisseur en wijkbeheerder

12 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Terwijl kinderen vrijdag 13 oktober om 18.00 uur bij het Cruyff Court onder de sterrenhemel genieten van een film, zijn ouders die niet meekijken en andere bewoners van Slikkerveer welkom een kopje koffie te drinken met de wijkregisseur en wijkbeheerder.

Als gemeente vinden wij de leefbaarheid in de wijken belangrijk. We juichen het dan ook toe dat inwoners zelf met ideeën komen hoe we Ridderkerk nog leuker, gezelliger en mooier kunnen maken. Zo’n idee kan allerlei vormen aannemen en een buurt of wijk op allerlei vlakken aantrekkelijker maken. Denk aan het organiseren van ontmoetingsactiviteiten, het aanleggen van een moestuin of aandacht voor onderwerpen als veiligheid en verkeer.

Vrijdag 13 oktober staat daarom vanaf 17.30 uur de koffiekar van Coffee on Wheels voor u klaar aan de Van Beethovenstraat. Diana Scheers, de wijkregisseur van Gemeente Ridderkerk, en Rens Koning, de wijkbeheerder van Wooncompas, ontvangen u graag. Zij zijn heel benieuwd naar uw ideeën of initiatieven voor de wijk.

Met elkaar

We wonen allemaal graag in een omgeving waarin we prettig kunnen samenleven. Daar moeten we samen voor zorgen. Diana: “Er gebeurt van alles in de wijk. Met elkaar zorgen we voor onze wijk. Zodat de straten veilig zijn, speeltuinen schoon blijven, er in buurthuizen gezellige activiteiten plaatsvinden en noem maar op. Heeft u een idee dat een positieve bijdrage levert aan de woonomgeving, leefbaarheid of verbinding in de wijk? Kunnen u of uw buurtgenoten – op wat voor manier dan ook – de band met de buurt versterken? De wijkbeheerder en ik zijn erg benieuwd, zodat wij op een passende manier kunnen ondersteunen!”