Opening IJsselmondse Knoop met streetfair

22 juni 2023, 10:07
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De IJsselmondse Knoop, de toegang naar bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard, is bijna klaar. Zaterdag 1 juli is de officiële opening. Iedereen is dan welkom bij een ‘streetfair’.

De werkzaamheden gingen voor weggebruikers, bedrijven en omwonenden gepaard met afsluitingen en omleidingen. Om te vieren dat dit allemaal achter de rug is, wordt de streetfair gehouden. Het thema is ‘Vers, vlot en veilig op weg’.

Iedereen is van 11.00 tot 14.00 uur welkom op het voormalige werkterrein tussen de IJsselmondse Knoop en Van der Valk Hotel Ridderkerk. Om 13.00 uur is de officiële openingshandeling. Er zijn activiteiten voor jong en oud, zoals een springkussen en verschillende foodtrucks.

Bezoekers kunnen de IJsselmondse Knoop van grote hoogte bekijken vanuit een reuzenrad. Ook is het mogelijk om te wandelen door de nieuw aangelegde fietsonderdoorgangen. Daar heeft internationaal straatkunstenaar Marcus Debie muurschilderingen aangebracht.

De toegang tot bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard en de andere terreinen van Dutch Fresh Port is in de afgelopen anderhalf jaar grondig verbouwd. Er is gewerkt aan extra rijstroken, verbeterde aansluitingen op de omliggende wegen, extra opstelstroken en fietsonderdoorgangen onder de Verenambachtseweg en de Verbindingsweg.